760 νεες προσληψεις σε φορεις του ευρυτερου δημοσιου τομεα

Την πρόσληψη 760 υπαλλήλων σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης έργου ή θα καλύψει κενές οργανικές θέσεις.

Μετά το πράσινο φως της επιτροπής του υπουργείου, οι φορείς μπορούν να εκδώσουν τις προκηρύξεις/ανακοινώσεις τους με τις οποίες θα ζητούν την πρόσληψη προσωπικού και θα καθορίζουν τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Οι φορείς που θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό, είναι:

Με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα προσληφθούν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας (υπουργείο Εσωτερικών) ένας ψυχολόγος και ένας κοινωνιολόγος. Η απασχόλησή τους θα έχει διάρκεια δύο ετών και ως αντικείμενο εργασίας θα έχουν να παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας και κακοποίησης, να τις κατευθύνουν και να τις ενημερώσουν, έτσι ώστε να υποστηριχθούν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, τα ΝΠΙΔ και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν υπηρεσίες παρόμοιας φύσεως. Η πρόσληψή τους θα γίνει με την απαραίτητη προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997, που ορίζουν μεταξύ άλλων ότι το προς ανάθεση έργο δεν πρέπει να ανάγεται στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων του οικείου φορέα και ότι απαγορεύεται η ανανέωση ή παράταση των συμβάσεων αυτών.

Εγκρίθηκε η πλήρωση δύο κενών οργανικών θέσεων ιατρών στον ΟΑΠ- ΔΕΗ (υπουργείο Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας) για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στα πολυϊατρεία του Οργανισμού.

Με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα προσληφθούν 61 ναυαγοσώστες και 20 εργάτες πυρασφάλειας στους Πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της χώρας (ΥΠ.ΕΣ.). Οι συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια ενός έτους.

Για τις προσλήψεις θα ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Ν. 2190/1994 και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 206/Α΄/1997) που ορίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το προς ανάθεση έργο δεν πρέπει να ανάγεται στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων του οικείου φορέα και ότι απαγορεύεται η ανανέωση ή παράταση των συμβάσεων αυτών.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2008- 2009 θα προσληφθούν στις Στρατιωτικές Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων 675 άτομα ως ωρομίσθιο διδακτικό προσωπικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.