700 θεσεις εργασιας διεκδικει ο δημος Κομοτηνης απο το Προγραμμα Κοινωφελους Εργασιας

Τη συμμετοχή του δήμου Κομοτηνής στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που είχε εξαγγείλει η Υπουργός Απασχόλησης, κ. Λούκα Κατσέλη, και αφορά την περιφέρεια ΑΜ-Θ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση. Ο δήμος θα συμμετάσχει ως συμπράττων φορέας, καθώς δε μπορούν οι δήμοι να είναι απευθείας δικαιούχοι, αλλά σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει να είναι κάποιοι φορείς, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά επιλεξιμότητας και διαχειριστικής επάρκειας. Επομένως, ο δήμος αποφασίστηκε να συμπράξει με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού, ενώ εναλλακτική επιλογή ήταν η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, που ωστόσο δεν περιελάμβανε στο καταστατικό της ανάλογους σκοπούς με αυτούς του προγράμματος. Αναφορικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, ορίζεται η επιδότηση με 625 € και πλήρη ασφάλιση προς τους ωφελούμενους, ενώ για το νομό Ροδόπης προβλέπονται 1000 θέσεις εργασίας 5μηνης διάρκειας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από εθνικούς πόρους, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, χωρίς να απαιτείται συνεισφορά των δήμων. Η πρόταση του δήμου Κομοτηνής αφορά 700 από αυτές τις θέσεις εργασίας, με κριτήριο τις υφισταμένες ανάγκες.

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη, «δεν προσδοκούμε ότι θα εγκριθούν και οι 700 θέσεις, τις οποίες ζητάμε, αλλά θεωρήσαμε υποχρέωση μας να αποτυπώσουμε το σύνολο των αναγκών, που έχει ο δήμος αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα». Σημείωσε επίσης ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε μια νέα λογική του Υπουργείου Απασχόλησης, κατά την οποία πλέον επιδοτείται λιγότερο η ανεργία και περισσότερο οι θέσεις εργασίας, ενώ επιδοτούνται απευθείας οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες, αφού κατά το παρελθόν εμφανίστηκαν προβλήματα, τόσο αναφορικά με τους εργοδότες, όσο και με το ίδιο το κράτος, που πολλές φορές δεν ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του».

Το συγκεκριμένο θέμα καταψήφισε ο κ. Νίκος Φακιρίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προβάλλοντας την αντίθεσή του στην εφαρμογή ενός προγράμματος, με το οποίο, όπως τόνισε, «κοροϊδεύεται ο κόσμος» και «παρέχεται η ευκαιρία για την εφαρμογή μιας πρακτικής, που έχει να κάνει με λίγη δουλειά και με λίγο μισθό», ενώ κατήγγειλε ότι στόχος είναι η κατάργηση της μόνιμης εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.