70 θεσεις με οκταμηνες συμβασεις

Για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Δράμα

Στην προκήρυξη 2.500 θέσεων σε 15 ειδικότητες από όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν στα hotspots και στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα, ενώ όσοι υποψήφιοι αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
 
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με οκτάμηνες συμβάσεις σε δομές υποστήριξης προσφύγων των δήμων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το κέντρο φιλοξενίας στη Δράμα. 

Το ύψος των απολαβών

Οι καθαρές μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων ηλικίας έως 25 ετών ανέρχονται στα 431,75 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.
 
Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.
 
Τη δαπάνη για το συγκεκριμένο επίδομα θα αναλάβει ο ΟΑΕΔ, με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για μία πρόσθετη επιβάρυνση ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη για 8 μήνες άλλων 2.703 ανέργων. Συνεπώς, συνολικά και στις δύο φάσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα απασχοληθούν 5.000 ωφελούμενοι. 

Τα κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας, αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.
 
Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι, δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 

Οι προσλήψεις στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ν. Δράμας ανά ειδικότητα

 

Περιφέρεια Αν.Μακ/νίας – Θράκης
Ειδικότητες Εκπαι/τικό Επίπεδο Δράμα
Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού/Διοικητικού-Λογιστικού/Διοικητικών Γραμματέων ΠΕ/ΤΕ 3
Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού/Διοικητικού-Λογιστικού/Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ 5
Πολιτικών Μηχανικών ΠΕ 0
Τοπογράφων Μηχανικών ΠΕ 0
Οικοδόμων ΔΕ 0
Οδηγοί ΔΕ 2
Γενικών καθηκόντων ΔΕ 28
Ψυχολόγοι ΠΕ 3
Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ 3
Νοσηλευτές ΤΕ/ΔΕ 5
Δάσκαλοι/Νηπιαγωγοί/Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ/ΔΕ/ΤΕ 4
Ηλεκτρολόγοι ΔΕ 3
Υδραυλικοί ΔΕ 2
Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ 10
Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΔΕ 2
Σύνολο   70

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.