7 μηνες απληρωτοι οι εργαζομενοι στην Ιονιο Κατασκευαστικη

Στα όριά τους έφτασαν οι εργαζόμενοι της «Ιονίου Κατασκευαστικής» που εργάζονται στην κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού «Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα». Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι περίπου 60 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο λόγω της οικονομικής κρίσης όπως υποστηρίζει η εργοδότρια εταιρεία και δεν υπάρχει άλλη επίσημα απάντηση από αυτή. Για το λόγο αυτό μια ομάδα εργαζομένων βρέθηκαν το πρωί της Μ. Δευτέρας στα γραφεία της Εγνατία Α.Ε., για να μάθουν από πρώτο χέρι πότε θα πληρωθούν. Ωστόσο δε πήραν πειστικές απαντήσεις γι’ αυτό και μετέβησαν στα γραφεία της ΠΑΜ-Θ, όπου προσπάθησαν να δουν τον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος απουσίαζε και έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται να μιλήσουν γιατί μπορεί να μην ξαναβρούν δουλειά

Οι εργαζόμενοι της «Ιονίου Κατασκευαστικής» που εργάζονται στην κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού «Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα», είναι περίπου 60 άτομα, άλλοι μόνιμοι και άλλοι συμβασιούχοι, όλοι ωστόσο απλήρωτοι. Δεν έχουν σωματείο και όλοι φοβούνται πως αν μιλήσουν επώνυμα δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι άνω των 50 χρόνων που λίγο απέχουν από την σύνταξη. Ωστόσο όλοι είναι απογοητευμένοι με την κατάσταση, σχεδόν όλοι έχουν οικογένεια, πολλοί από αυτούς έχουν παιδιά που σπουδάζουν και περιγράφουν την κατάστασή τους με τα πιο μελανά χρώματα.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι η επίσκεψη τους στα γραφεία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ήταν το βήμα πριν την επίσχεση εργασίας στην οποία ετοιμάζονται να προβούν, καθώς όπως λένε οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλο.

Η απάντηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε.

Από την πλευρά της Εγνατίας Α.Ε. δεν έγινε καμία επίσημη δήλωση μετά το πέρας της σύντομης συνάντησης που είχαν με τους εργαζόμενους της Ιονίου Κατασκευαστικής.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Λαμπρογιάννη, Θωμάς Σταμούλης
[email protected], [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.