7 εργαζομενους με οκταμηνα θα προσλαβει η Περιφερεια ΑΜΘ

Στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού- Ερωτήματα από την αντιπολίτευση για τον χρόνο των προσλήψεων

Στην πρόσληψη 7 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου διάρκειας έως οκτώ μηνών θα προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, στις υπηρεσίες της στη Ροδόπη, με τις θέσεις να εγκρίνονται πρόσφατα από την Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η προσλήψεις θα γίνουν με την αιτιολογία της ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, που προκύπτουν από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Για αυτό και θα προκηρυχθούν 1 θέση ΠΕ Διοικητικού στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ και 1 θέση κοινωνικών λειτουργών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης θα προκηρυχθούν 1 θέση ΠΕ Διοικητικού, 1 θέση ΤΕ Επόπτη Υγείας και 1 θέση ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού.

Τέλος θα προκηρυχθούν 1 θέση ΤΕ Μηχανικών στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και 1 θέση ΠΕ Οικονομικού στη Διεύθυνση Οικονομικού.

Επιφυλάξεις για το χρόνο πρόσληψης από την αντιπολίτευση της ΑΜΘ

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την συζήτηση του θέματος των προσλήψεων μέσω οκταμήνων τόσο στη Ροδόπη, όσο και στον Έβρο, την Ξάνθη και την Καβάλα, όπου θα προκηρυχθούν από 2 θέσεις, εξέφρασαν ενστάσεις τα 3 μέλη της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση»  Αριστείδης Μωυσιάδης, Εμμανουήλ Ταπατζάς και Κωνσταντίνος Εξακουστός.

Τα μέλη της παράταξης ψήφισαν παρών, διερωτώμενοι ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω προσλήψεις, και ζητώντας πραγματικά αριθμητικά στοιχεία των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή ή εκ περιτροπής εργασία στις υπηρεσίες όπου θα τοποθετηθούν τα άτομα.

Παράλληλα ζήτησαν να μάθουν πόσοι είναι οι υπάλληλοι της ΠΑΜΘ και της ΠΕ Ροδόπης που αξιοποιήθηκαν υπηρεσιακά για ελέγχους –τεστ κορωνοϊού από το Οκτώβριο του 2020 έως σήμερα.

Εξέφρασαν δε την άποψη, πως η Περιφέρεια λειτουργεί με αργοπορία και οι εν λόγω προσλήψεις θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί από την άνοιξη του 2020, όπως είχε προτείνει η παράταξή τους.

Τέλος ζήτησαν να μάθουν από τη διοίκηση, πόσους υπαλλήλους έχει σκοπό να διαθέσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αλλοδαποί τουρίστες, οι οποίοι εισέρχονται από τη Βουλγαρία το καλοκαίρι, αλλά και τι εξοπλισμό θα παρέχουν και σε ποιες πύλες εισόδου ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα τις επιχειρήσεις του τουρισμού, έτσι που να μην έχουν άλλη μία καταστροφική τουριστική χρονιά όπως πέρυσι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.