7.429 στους δημους με συμβασεις εργου και ορ.χρονου

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 8.157 υπαλλήλων σε δήμους και νομαρχίες θα δοθεί με τη δημοσίευση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Το σχέδιο της απόφασης έχει σταλεί για υπογραφή από την αρμόδια τετραμελή Επιτροπή της ΠΥΣ 33/06 και αφορά την έγκριση προσλήψεων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και με συμβάσεις έργου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2010. Σύμφωνα με τις εγκρίσεις η μερίδα του λέοντος των θέσεων είναι για τους δήμους, όπου θα προσληφθούν 7.429 εργαζόμενοι, ενώ για τις νομαρχίες έχουν προβλεφθεί συνολικά 728 θέσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων (4.531) αφορά συμβάσεις έργου και οι υπόλοιπες (3.626) θα καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης, οι φορείς θα αρχίσουν σταδιακά να εκδίδουν τις προκηρύξεις που θα πρέπει να αποστείλουν και στο ΑΣΕΠ προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Για την επιλογή των υποψηφίων θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου Πεπονή, τόσο στην περίπτωση των θέσεων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, όσο και για εκείνες με σύμβαση έργου.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων που προβλέπει κάθε θέση.

 

Κριτήρια για την κατάταξη των υποψηφίων αποτελούν ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ο χρόνος ανεργίας, καθώς και η εμπειρία, ενώ για όλες τις θέσεις λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας. Ειδικότερα, ο τίτλος σπουδών προσμετράται για τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, και πολλαπλασιάζεται ο βαθμός με τον αριθμό 40 για τις δύο πρώτες κατηγορίες (Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και με τον αριθμό 20 για την τρίτη (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για τις προσλήψεις, οι υποψήφιοι λαμβάνουν 200 μονάδες για τέσσερις μήνες ανεργίας, ενώ για κάθε μήνα πέραν των τεσσάρων και μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών ανεργίας παίρνουν από 75 μονάδες.

 

Σημειώνεται ότι ως χρόνος ανεργίας θεωρείται και ο χρόνος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ ή του υπουργείου Εργασίας και άλλων υπουργείων, υπό την προϋπόθεση πως ο υποψήφιος ήταν άνεργος επί τετράμηνο πριν από την ένταξή του στο πρόγραμμα.

 

Αντιστοίχως, για την εμπειρία προβλέπονται 7 μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι 60 μηνών. Η εμπειρία πρέπει να έχει αποκτηθεί είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα σε καθήκοντα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών που απαιτείται για τη θέση ή με το αντικείμενο της ειδικότητας. Ειδικά για τους υποψήφιους της κατηγορίας ΥΕ ως βαθμολογούμενη εμπειρία θεωρείται η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα, εκτός εάν στην προκήρυξη αναφέρεται η ύπαρξη συγκεκριμένης προϋπηρεσίας.

 

Επιπλέον μονάδες λαμβάνουν υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι ή τέκνα πολύτεκνης οικογένειας (50 μονάδες για κάθε τέκνο), ενώ υπάρχει μοριοδότηση και στην περίπτωση ύπαρξης ανήλικων τέκνων (30 μονάδες για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 50 μονάδες για το τρίτο). Με την τελευταία τροποποίηση του νόμου για τις προσλήψεις, θεσπίστηκε ρύθμιση και για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου υποψήφιοι που έχουν την ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας ή είναι τέκνα αντίστοιχης οικογένειας συγκεντρώνουν 50 μονάδες.

 

Με την έκδοση των προκηρύξεων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα ειδικά έντυπα αιτήσεων, που έχουν διαμορφωθεί από το ΑΣΕΠ για τις θέσεις με σύμβαση μίσθωσης έργου και για τις θέσεις ορισμένου χρόνου.

 

Μαζί με την αίτηση απαιτείται να κατατεθούν και τα σχετικά δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα που επικαλείται κάθε υποψήφιος.

 

Μετά την κατάταξη των υποψηφίων, οι πίνακες θα πρέπει να αποσταλούν από τους φορείς στο ΑΣΕΠ για έλεγχο και επικύρωση των αποτελεσμάτων.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.