7.017 εποχικοι σε παιδικους σταθμους

«Ξεμπλοκάρει» μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικράτειας η στελέχωση με νέο προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της χώρας.
 
Η παρέμβαση αφορά την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 εποχικά εργαζομένων στους φορείς παιδικής φροντίδας, την οποία αιτήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς το προσωπικό αμείβεται από πιστώσεις προερχόμενους κυρίως από κοινοτικούς πόρους και μία μικρή εθνική συμμετοχή.
 
Αναφορικά με τις 7.017 θέσεις, οι 5.095 από αυτές κατανέμονται σε δήμους, ενώ οι υπόλοιπες 1.922 σε Νομικά τους Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου. Θα καλυφθούν δε από προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, καθαριστές και τραπεζοκόμοι.
 
Η σχετική απόφαση «απελευθέρωσε» και την πρόσληψη 165 εποχικών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, το οποίο είχε αποσπάσει πρόσφατα την έγκριση του ΑΣΕΠ.
 
Οι θέσεις στην πλειονότητά τους – 90 συνολικά – αφορούν Βρεφονηπιοκόμους κατηγορίας ΤΕ, ενώ 30 θέσεις αντιστοιχούν στην ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων, 22 την ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, 20 την ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων και δύο θέσεις την ειδικότητα ΔΕ Μαγείρων. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις διάρκειας έως τις 31 Ιουλίου 2016, ενώ αιτήσεις θα υποβάλλονται έως 21 Σεπτεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.