690 εγκρισεις συμβασεων εργου σε 36 φορεις

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις στους διαγωνισμούς που πρόκειται να προκηρυχτούν.

 

Σταδιακά ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτημάτων φορέων για συμβάσεις έργου που πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ.

 

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 38.000 αιτήματα 1.600 φορέων που αφορούν περίπου 4.500 έργα.

 

Εως 14/4/2010 εγκρίθηκαν τα αιτήματα 36 φορέων που αφορούν τη σύναψη 690 συμβάσεων μίσθωσης έργου. Οι θέσεις αφορούν κυρίως ιατρικές και τεχνικές ειδικότητες, καθώς και μουσικούς, καθαρίστριες, γυμναστές και νηπιαγωγούς-βρεφοκόμους.

 

H Εγνατία Οδός ΑΕ είναι ο φορέας με τις περισσότερες θέσεις αυτή την εβδομάδα που αφορούν τις εξής ειδικότητες: Πολιτικών Μηχανικών (92 θέσεις), Τοπογράφων Μηχανικών (34 θέσεις), Γεωλόγων (16 θέσεις), Μηχανολόγων Μηχανικών (12 θέσεις), Τεχνικών Βοηθών (12 θέσεις), Οικονομολόγων (11 θέσεις) κ.ά.
690 εγκρίσεις συμβάσεων έργου σε 36 φορείς

 

Εξάλλου, από τις πολυπληθέστερες ειδικότητες είναι οι: ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (19 θέσεις στον Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης), ΠΕ Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (12 θέσεις στη ΔΕΠΑΝΟΜ), ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι (12 θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς Χαϊδαρίου), ΥΕ Εργατών Πυροπροστασίας (10 θέσεις στο Γυμναστήριο Γαλατσίου), ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων (10 θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς Γαλατσίου), ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων (10 θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς Χαϊδαρίου) κ.ά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως υποψήφιους που ασχολούνται με την τέχνη (μουσική, χορός, ζωγραφική, φωτογραφία, αγιογραφία, χαρακτική κ.λπ.) αναζητούν η ΔΗΠΟ Περάματος, ο Δήμος Λαγκαδά, τα ΚΑΠΗ Δήμου Γαλατσίου, Λαγκαδά, οι Παιδικοί Σταθμοί Χαϊδαρίου, το Πνευματικό Κέντρο Ν. Χαλκηδόνας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Γαλατσίου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009), η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου προϋποθέτει την έκδοση θετικής βεβαίωσης από το ΑΣΕΠ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του φορέα, με την οποία πιστοποιείται ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου.

Ο αριθμός των θέσεων

Οι αξιολογήσεις του ΑΣΕΠ μεταβιβάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα αποφασίσει για τον τελικό αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα και υπηρεσία.

 

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www.asep.gr στην ενότητα «Εντυπα Αιτήσεων» και στην υποενότητα «Συμβάσεις Εργου (ΣΜΕ)», οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα ειδικά έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις στους διαγωνισμούς που πρόκειται να προκηρυχτούν.

 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μοριοδότησης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από επιτροπές των φορέων που προκηρύσσουν τις θέσεις.

 

Για πρώτη φορά και προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών, οι αρμόδιοι φορείς υποχρεούνται να κοινοποιούν στο ΑΣΕΠ αυθημερόν τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, τα οποία η ανεξάρτητη αρχή θα «ανεβάζει» στην ιστοσελίδα της.

 

Οι ενστάσεις καθώς και οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων αποτελούν ευθύνη του ΑΣΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.