643 θεσεις υποχρεωτικης εκπαιδευσης σε ΕΣΥ-Δικαστηρια

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία από το ΑΣΕΠ της μεγάλης προκήρυξης που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 643 θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε νοσοκομεία και δικαστήρια όλης της χώρας.

Η έκδοσή της αναμένεται γύρω στο Πάσχα, καθώς μένει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα με τα ανώτατα όρια ηλικίας για τους υποψήφιους Δικαστικούς Επιμελητές. Ενδέχεται επίσης να προστεθούν στην ίδια προκήρυξη ακόμη κάποιες θέσεις από άλλους φορείς.


Οι 308 θέσεις αφορούν βοηθητικό προσωπικό σε μονάδες του ΕΣΥ και οι υπόλοιπες 335 αφορούν Επιμελητές Δικαστηρίων σε δικαστικές υπηρεσίες 38 νομών.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1986.

3. Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.

4. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά τον χρόνο λήξης προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού.

5. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

6. Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών.

Στις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τα νοσοκομεία απαιτείται:

•Απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή απολυτήριο Δημοτικού σχολείου (για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980) ή

•Ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής ή

•Απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής ή

•Απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στον προηγούμενο διαγωνισμό, που είχε διεξαγάγει μέσω ΑΣΕΠ για δικαστικούς επιμελητές (προκήρυξη 2Κ/2006), είχε θέσει ως απαραίτητο τίτλο σπουδών μόνο το απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, έθετε αυτόματα ανώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, αφού απέκλειε όσους ήταν μεν απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, αλλά με απολυτήριο Δημοτικού που είχε εκδοθεί πριν από το 1980.

Δηλαδή αποκλείονταν από τον διαγωνισμό όσοι απέκτησαν τίτλο ΥΕ πριν από το 1980.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί σήμερα αντικείμενο συνεννοήσεων μεταξύ ΑΣΕΠ και υπουργείου Δικαιοσύνης, για την τελική διατύπωση της προκήρυξης στο σημείο αυτό.

Κατά τα άλλα, τα κριτήρια για τον διορισμό των υποψηφίων παραμένουν ίδια και κοινά για όλους τους υποψηφίου ΥΕ, καθώς προσμετρούνται ο αριθμός τέκνων, ο χρόνος ανεργίας, η προϋπηρεσία, η ηλικία και σε ορισμένους νομούς η εντοπιότητα.

Οι θέσεις των 335 Επιμελητών Δικαστηρίων κατανέμονται σε Εισαγγελίες, Διοικητικά Εφετεία, Πταισματοδικεία, Πρωτοδικεία, στον Αρειο Πάγο και σε Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, θα καλύψουν θέσεις σε πόλεις όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, ο Βόλος, η Δράμα, η Αρτα, η Λιβαδειά, η Θήβα, ο Εβρος, η Ορεστιάδα, η Χαλκίδα, η Βέροια, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Λάρισα, η Ξάνθη, τα Γιαννιτσά, η Εδεσσα, η Κατερίνη, η Κομοτηνή, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Λαμία, η Φλώρινα, η Χαλκιδική και τα Χανιά.

Οι 308 θέσεις ΥΕ στα νοσηλευτικά ιδρύματα αφορούν τις ειδικότητες Εργατών, Παρασκευαστών, Βοηθών θαλάμου, Θυρωρών, Κλητήρων, Τραπεζοκόμων, Προσωπικού Καθαριότητας και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν στα εξής Ιδρύματα: ΓΝΑ Λαϊκό, ΓΝΑ Παίδων, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρας, Πολυκλινική, Ελπίς, Αγιος Σάββας, «Ανδρέας Συγγρός», «Παμμακάριστος», «Ελενα Βενιζέλου», «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», ΓΝ Πατησίων, «Αγία Ελένη», Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, «Αμαλία Φλέμιγκ», ΓΝΝΘΑ Σωτηρία, ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο, Ασκληπιείο Βούλας, Παίδων Πεντέλης, «Οι Αγιοι Ανάργυροι», ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», ΠΓΝ Αττικόν, ΓΝΕ Θριάσιο, ΓΝ Νίκαιας, «Τζάνειο», «Αντικαρκινικό «Μεταξά», στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς και σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

19 θέσεις σε φορείς Υγείας

ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ

Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ 1

ΥΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1

Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ 2

Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 4

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ 4

ΥΕ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ

Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 2

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 4

10 θέσεις στα Δικαστήρια

ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 1

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΕΒΡΟΥ 1

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 2

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 2

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.