640 επιστημονες στις Βρυξελλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσλάβει 640 υπαλλήλους συνολικά με διαγωνισμούς. Ο νέος γενικός διαγωνισμός αφορά 390 ειδικούς στους τομείς της οικονομίας, της στατιστικής και του δικαίου.

Πρόκειται για διαγωνισμούς με εξετάσεις, που διοργανώνει η Επιτροπή. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό COM/A/9/01 θα προσληφθούν 240 διοικητικοί υπάλληλοι στους τομείς της οικονομίας και της στατιστικής.

Οι υποψήφιοι για τον οικονομικό τομέα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικών που να πιστοποιεί πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές. Οι ενδιαφερόμενοι για τον στατιστικό τομέα πρέπει είτε να είναι κάτοχοι πτυχίου που να πιστοποιεί πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές που περιλαμβάνουν εκπαίδευση στον τομέα της στατιστικής, είτε να είναι κάτοχοι πτυχίου που να πιστοποιεί πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές και να έχουν μεταπτυχιακή κατάρτισή στη στατιστική. Για τον τομέα της οικονομίας τόπος διορισμού θα είναι κυρίως οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ή οποιοσδήποτε άλλος τόπος δραστηριότητας των υπηρεσιών της Επιτροπής και για τον τομέα της στατιστικής κυρίως το Λουξεμβούργο.

Με τον δεύτερο διαγωνισμό COM/A/10/01 θα προσληφθούν 150 διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα του δικαίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει πλήρεις πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στον τομέα του δικαίου και να είναι κάτοχοι του σχετικού πτυχίου. Τόπος διορισμού θα είναι οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ή οποιοσδήποτε άλλος τόπος δραστηριότητας υπηρεσιών της Επιτροπής. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι θα γίνουν δεκτά μόνο τα πτυχία που παρέχουν πρόσβαση σε σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι και για τους δύο διαγωνισμούς οφείλουν να γνωρίζουν άριστα μια από τις επίσημες γλώσσες των Κοινοτήτων (γερμανικά, αγγλικά, δανικά, ισπανικά, φινλανδικά, γαλλικά, ελληνικά, ιταλικά, ολλανδικά, πορτογαλικά, σουηδικά) και να έχουν ικανοποιητική γνώση μιας ακόμη από τις εν λόγω γλώσσες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά τις 4 Οκτωβρίου 1955.

Η προθεσμία για την υποβολή του πρωτότυπου εντύπου οπτικής ανάγνωσης για την εγγραφή στον διαγωνισμό λήγει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2000 στην εξής διεύθυνση:

Commission europeenne, Unite “Politique de recrute-ment” – MO 34 2/31 Concours general COM/A/9/01 ή COM/10/01, Rue de la Loi/Wetstraat 200 B –1049 Bruxelles. Ως ημερομηνία αποστολής θεωρείτε η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις, «η Επιτροπή φροντίζει να αποφεύγει στις υπηρεσίες της κάθε μορφή διακριτικής μεταχείρισης, είτε κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού είτε κατά τη διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων. Επίσης, εφαρμόζει πολιτική ισότητας ευκαιριών μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και ενθαρρύνει θερμά τις υποψηφιότητες γυναικών. Ομοίως εφαρμόζει πολιτική απουσίας διακρίσεως έναντι προσώπων με αναπηρία».

Οι σχετικές προκηρύξεις των διαγωνισμών έχουν δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδας 240 Α στις 28/8/2001 http://www.europa.eu.int/eurlex.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.