•600 προσληψεις στον ΕΛΓΑ

Στην πρόσληψη 600 ατόμων για την κάλυψη των εποχικών αναγκών των υπηρεσιών του, προχωρά ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θα στελεχώσει τις υπηρεσίες του με 540 Γεωπόνους και 60 Κτηνιάτρους, ενώ οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους έως και τις 4 Μαΐου στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης, οδός Μεσογείων 45 και ειδικότερα στο Τμήμα Προσωπικού (αρμόδια κ. Πατρελάκη Μαγδαληνή) ή στα Γραφεία των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων ΕΛΓΑ (Αθηνών, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου).

Κατάθεση δικαιολογητικών

Έως τις 4 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις. Σημειώνεται πως αποστολή αιτήσεων ταχυδρομικώς δεν γίνεται δεκτή.

Το έντυπο της αίτησης (έντυπο asep 211) διατίθεται από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, καθώς επίσης και από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www. asep.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με την αίτησή τους, πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά επικυρωμένα:

• Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

• Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους, στο οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός αυτού (για την κατηγορία Π.Ε.). Σε κάθε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό πρέπει στη φωτοτυπία του τίτλου να περιλαμβάνεται και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.

Όσοι υποψήφιοι επικαλούνται ταυτόσημο (ΑΕΙ) κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ημεδαπής, υποχρεούνται να προσκομίζουν συγχρόνως βεβαίωση, την οποία χορηγεί το αρμόδιο όργανο του ΑΕΙ στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο ή δίπλωμα, περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το από την ανακοίνωση ζητούμενο γνωστικό αντικείμενο. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθεί η βεβαίωση αυτή, ο επικαλούμενος τίτλος δεν λαμβάνεται υπόψη.

• Φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος.

• Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα: α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία καταπίεση, απιστία περί την Υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ΄ υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε, γ) ότι δεν έχουν, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή και, δ) ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.

• Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες από την υποβολή της αιτήσεώς του έχει απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή όχι, προκειμένου να κριθεί εάν ο υποψήφιος έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι που θα καταταγούν στους πίνακες επιτυχόντων και των οποίων η πρόσληψη θα λάβει χώρα σε χρόνο μεταγενέστερο των αρχικών προσλήψεων, οφείλουν να υποβάλουν εκ νέου υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι από την κατάταξή τους μέχρι και την πρόσληψή τους, δεν έχουν απασχοληθεί στον ίδιο φορέα με την ίδια παρεμφερή ειδικότητα ούτε έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικά πρόσωπα με την ιδιότητα του εποχικού υπαλλήλου.

Τα προσόντα διορισμού

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Επίσης θα πρέπει να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).

Για τις 540 θέσεις Π.Ε. Γεωπόνων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν:

α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού (Γεωπόνου).

β) Πτυχίο ή δίπλωμα Γεωπόνου Τμήματος: Γεωπονίας ή Φυτικής Παραγωγής ή Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας ή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (πρώην Γεωργικής Οικονομίας) ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής ή Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ή Αγροτικής Ανάπτυξης ή Γεωργικής Οικονομίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Για τις 60 θέσεις Π.Ε. Κτηνιάτρων οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού ειδικότητας Κτηνιάτρου.

β) Πτυχίο ή δίπλωμα Κτηνιατρικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών αλλοδαπής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.