60 νεες αδειες πλανοδιου εμποριου θα δοθουν στην ΑΜΘ

Σε παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές, με διάρκεια πέντε ετών

Συνολικά 60 νέες άδειες πλανόδιου εμπορίου θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην ΑΜΘ, με την Περιφέρεια να προχωρά στην προκήρυξη 55 νέων αδειών πωλητών στο πλανόδιο εμπόριο με το αντίστοιχο δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης καθώς και 5 δικαιωμάτων δραστηριοποίησης στην ΠΑΜΘ σε υφιστάμενους κατόχους αδείας πωλητών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Οι άδειες αυτές, δίνονται σε τρεις κατηγορίες: σε Παραγωγούς Πωλητές, που είναι επαγγελματίες αγρότες, σε επαγγελματίες Πωλητές, φυσικά πρόσωπα που πωλούν είδη που δεν προέρχονται από ιδία παραγωγή, και υφιστάμενους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή πλανόδιου εμπορίου σε ισχύ από άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Έτσι σε Παραγωγούς Πωλητές θα δοθούν συνολικά 40 νέες άδειες με δικαίωμα δραστηριοποίησης στην ΠΑΜΘ. Από αυτές οι 35 νέες άδειες αφορούν Προϊόντα του εδάφους (γεωργικά προϊόντα), και οι 5 Προϊόντα κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, αλιείας, υδατοκαλλιέργειας, δασοπονίας, θηραματοπονίας και λοιπά αγροτικά προϊόντα.

Σε  Επαγγελματίες Πωλητές θα δοθούν συνολικά 15 νέες άδειες, από τις οποίες οι 4 είναι νέες άδειες για Προϊόντα του εδάφους κάποια προϊόντα κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας και μελισσοκομίας, 1 νέα άδεια για κηπευτικά προϊόντα, 4 νέες άδειες για προϊόντα αλιείας, 1 νέα άδεια για Βιομηχανικά είδη πλην ηλεκτροδοτούμενων ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών καθώς και 5 νέες άδειες για καντίνες.

Τέλος θα δοθούν και 5 δικαιώματα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε υφιστάμενους κατόχους αδείας υπαίθριου πλανόδιου παραγωγού πωλητή από άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Η διάρκεια των αδειών δραστηριοποίησης των παραγωγών πωλητών υπαίθριου εμπορίου είναι πενταετής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αρχικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) της Γενικής Δ/νσης Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://openmarket.mindev.gov.gr μέχρι τις 19 Μαΐου.

Για τη δραστηριοποίηση στο πλανόδιο εμπόριο καταβάλλεται τέλος δραστηριοποίησης, το οποίο καθορίστηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και ανέρχεται κατ’ έτος στα 60 ευρώ (5 ευρώ/μήνα δραστηριοποίησης), ήτοι για τις άδειες πενταετούς διάρκειας 300 ευρώ για το σύνολο του χρόνου δραστηριοποίησης.

Σε περίπτωση προπληρωμής του τέλους δικαιώματος για πλανόδια δραστηριοποίηση για ολόκληρο το έτος, ο φορέας παρέχει έκπτωση 5% επί του συνολικού ετήσιου τέλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.