6 θεσεις περιπτερων για ΑμεΑ, πολυτεκνους και πολεμιστες Κυπρου

Από αύριο η υποβολή δικαιολογητικών, στις 2 Νοεμβρίου η κλήρωση

Από αύριο Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, και μέχρι την Παρασκευή, 16 του ίδιου μήνα, όσοι έχουν την ιδιότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), Πολυτέκνων ή Πολεμιστών Κύπρου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την παραχώρηση 6 θέσεων περιπτέρων στην Κομοτηνή και στους οικισμούς Κηκίδιο, Θρυλόριο, Καλαμόκαστρο και Μεγάλο Δουκάτο. Το ετήσιο τέλος ξεκινά από τα 1.200 ευρώ για τις θέσεις περιπτέρων των 4 οικισμών και φτάνει στα 2.400 ευρώ για τη θέση, που βρίσκεται μπροστά από το κατάστημα Χατζηκοσμά, στην οδό Δημοκρίτου.
 
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ
 
 
 
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ (έμπροσθεν κατ/τος Χατζηκοσμά) 2.400 ευρώ  
Λ. ΗΡΩΩΝ 73 1.800 ευρώ   
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΗΚΙΔΙΟΥ 1.200 ευρώ  
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ 1.200 ευρώ  
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΟΚΑΣΤΡΟΥ 1.200 ευρώ  
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ 1.200 ευρώ  

 
 
Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν συγκεκριμένα οι εξής κατηγορίες: α) άτομα με αναπηρία (Α.με.Α.), β) πολύτεκνοι, και γ) μόνιμοι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου. Εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν κατά τις παραπάνω περιόδους με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος της νόμιμης λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Οι ανωτέρω θέσεις περιπτέρων θα διατεθούν σε ενδιαφερομένους, βάσει του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους και εφόσον δεν έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο κατά το άρθρο 285 του Ν.3463/06, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών. Οι θέσεις θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους με κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11η πρωινή στην αίθουσα της Οικονομικής Επιτροπής του δημαρχιακού μεγάρου. Καθώς το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη είναι μόνον εισοδηματικό, στην κλήρωση θα λάβουν μέρος μόνον οι υποψήφιοι δικαιούχοι με το χαμηλότερο εισόδημα που αντιστοιχούν στο 30% των περιπτέρων που διατίθενται. Αν την τελευταία θέση καταλαμβάνουν περισσότεροι από ένας δικαιούχοι, προηγείται μεταξύ τους κλήρωση.
 
Στο αυριανό φύλλο του «ΠτΘ» θα φιλοξενηθεί η προκήρυξη παραχώρησης των θέσεων περιπτέρων, στην οποία περιγράφονταιι αναλυτικά οι όροι και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στη διαδικασία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.