550 προσληψεις σε μουσεια και αρχαιολογικους χωρους

Άρχισαν οι διαδικασίες πρόσληψης ωρομίσθιου προσωπικού στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας για την κάλυψη των εποχικών αναγκών.
Από το σύνολο των 2.584 προσλήψεων ωρομίσθιου προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης για 550 άτομα.
Οι φορείς αυτοί έχουν προχωρήσει ήδη στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους οικείους φορείς προκειμένου να πληροφορηθούν για τις θέσεις, τα δικαιολογητικά και τα απαιτούμενα προσόντα.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους ανακλήθηκε το σύνολο των προκηρύξεων που είχε εκδοθεί και οι οποίες αφορούν την πρόσληψη 2.584 ωρομίσθιων, καθώς έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού στα κείμενα των προκηρύξεων διαπιστώθηκε ότι στην πλειονότητά τους ήταν αναιτιολόγητα, ενώ τα πρόσωπα που προτείνονταν ήταν πολλές φορές, στο σύνολό τους, όσα ήδη υπηρετούσαν ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και άτομα που συνδέονταν συγγενικά με μέλη των επιτροπών.
Οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα όχι λιγότερο από 660 ώρες και έως 1.390 ώρες από την ημερομηνία πρόσληψης.
Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιο προσωπικό στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται οι εξής: ΠΕ Αρχαιολόγων, ΠΕ Διοικητικού, ΔΕ Σχεδιαστών, ΠΕ ή ΤΕ Συντηρητών, ΤΕ ή ΔΕ Λογιστών, ΔΕ Φυλάκων Εργοταξίων, ΥΕ Καθαριστών, ΥΕ Εργατών κ.ά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες και να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Επίσης δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα και να έχουν την υγεία και τη φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:
•Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών τους και αναγνώριση των τίτλων σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ, όπου απαιτείται – Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας – Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έγγαμους – Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνουν: γ1) ότι τα στοιχεία της αίτησής τους είναι απολύτως ακριβή και αληθή, γ2) ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν, γ3) ότι μετά την ειδοποίησή τους για την επιλογή τους θα προσέλθουν και θα αναλάβουν υπηρεσία εντός τριών (3) ημερών, γ4) ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα, γ5) ότι δεν έχουν συμπληρώσει είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολικής υπηρεσίας στο ΥΠΠΟΤ, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 (ΦΕΚ 134 Α/19.7.2004), καθώς και την τυχόν προϋπηρεσία τους στο ΥΠΠΟΤ και συγκεκριμένα την Υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν, το ακριβές χρονικό διάστημα της απασχόλησης (έναρξη και λήξη) και την ειδικότητα, γ6) τον αριθμό των μηνών της εμπειρίας τους στο αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και γ7) ότι δεν γίνεται χρήση του κριτηρίου της πολυτεκνίας από άλλο μέλος της οικογένειάς τους κατά το ίδιος έτος στον ίδιο φορέα.
• Βεβαίωση (ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).
• Πιστοποιητικό οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την εντοπιότητα και την μόνιμη κατοικία. – Βεβαίωση για την πολυτεκνική ιδιότητα (ΑΣΠΕ).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέσα στις αποκλειστικές προθεσμίες που ορίζονται στις προκηρύξεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προς τις υπηρεσίες που αιτούνται προσωπικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.