48ωρη απεργιακη κινητοποιηση του ΠΑΜΕ

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για σήμερα και αύριο 21 και 22 Απρίλη. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Τετάρτη στις 11:30 το πρωί το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Το έδαφος για τη λήψη ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΔΝΤ, με διαμόρφωση ενός νέου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», σύμφωνα με το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Νομού Ροδόπης κ. Δημήτρη Ανθούση. Συγχρόνως «η επιστολή της Κομισιόν για επιτάχυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και της παραπέρα μείωσης μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτει ότι τα σκληρά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα είναι προαποφασισμένα στο πλαίσιο της ΕΕ, και ταυτίζονται με αυτά του ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ. Έχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνων».

 

Ο Δημήτρης Ανθούσης καλεί τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους νεολαίους σε παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό για να μην εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, «που κυριολεκτικά σφαγιάζουν την ασφάλιση», καλώντας επίσης τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία άλλη θυσία για τα κέρδη των εκμεταλλευτών των πολυεθνικών. Ο κ. Ανθούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συναινούν με την κυβερνητική πολιτική για κλιμάκωση του πολέμου που κήρυξαν σε βάρος της εργατικής τάξης. «Οι εργάτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης τους. Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία», ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.