48ωρη απεργιακη κινητοποιηση των εργαζομενων ΟΠΕΚΕΠΕ

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που προωθεί το τρίτο μνημόνιο. Σε ανακοίνωσή τους τονίζονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, στη Γενική Συνέλευσή τους που συνεδρίασε στις 28.11.2012 στα πλαίσια της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα, αποφάσισαν μια σειρά από κινητοποιήσεις, ενάντια στις αντισυνταγματικές, ανάλγητες και υφεσιακές διατάξεις του τρίτου μνημονίου, που υιοθετήθηκε με το Ν. 4093/2012.

Με τις διατάξεις αυτές, που ολοκληρώνουν το καταστροφικό για τον ελληνικό λαό έργο των προηγούμενων μνημονίων, μειώνονται ακόμη περισσότερο οι αποδοχές των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διευκολύνονται οι απολύσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ δρομολογούνται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ενάντια στην καταστροφική αυτή πολιτική των υποτακτικών της Τρόικα, που σκοπό έχουν να ξεπουλήσουν τη χώρα, αφού πρώτα φτωχοποιήσουν τους κατοίκους της, μετατρέποντάς τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό, οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ορθώνουν το ανάστημά τους προκηρύσσοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από σήμερα 3.12.2012, ενώ παράλληλα επιχειρούν το συντονισμό όλων των συνδικαλιστικών φορέων του Υπ.Α.Α.Τ., αλλά και άλλων χώρων δουλειάς, ώστε να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατό μαζικότερο αγωνιστικό μέτωπο.

Με τη δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετούμε τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της χώρας, καταβάλλοντας ετησίως ενισχύσεις 2,7 δις. ευρώ σε όλο και συντομότερους χρόνους, έχοντας παράλληλα μειώσει δραστικά τόσο το λειτουργικό μας κόστος, όσο και τους καταλογισμούς που επιβάλλονταν από την ΕΕ για τις ελεγκτικές ελλείψεις του παρελθόντος, επιβαρύνοντας τους έλληνες φορολογούμενους.

Επιπρόσθετα, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ανάληψης του Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού από το εξειδικευμένο προσωπικό Πληροφορικής που διαθέτει, ώστε να εξοικονομηθούν τα υψηλότατα ποσά που καταβάλλονται και να εκλείψουν τα λάθη και οι καθυστερήσεις που προκαλούνται από την επιμονή της Πολιτικής Ηγεσίας να το αναθέτει σε ιδιώτη, ταλαιπωρώντας τους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό αγρότες. Σε αντάλλαγμα για όλα αυτά, οι αποδοχές μας έχουν ήδη μειωθεί 37% κατά μέσο όρο και υφίστανται νέα επιπλέον μείωση που υπερβαίνει το 25%, ανατρέποντας τις συνθήκες ζωής μας και οδηγώντας μας σε πλήρη εξαθλίωση, ενώ πλέον απειλούμαστε και με το αντισυνταγματικό τέχνασμα των απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας.

Στις κινητοποιήσεις μας ζητάμε τη συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος πλήττεται και αυτός από τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, που προκαλούν μείωση της ζήτησης των αγροτικών προϊόντων, ακόμη και των πιο αναγκαίων, αύξηση του κόστους παραγωγής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ειδικό φόρο του πετρελαίου, ενώ με τον επικείμενο φορολογικό νόμο, η αγροτική γη θα φορολογηθεί και θα επιβληθούν λογιστικές υποχρεώσεις, θέτοντας τους αγρότες και ιδίως τους μικρομεσαίους, ουσιαστικά υπό διωγμό.

Ζητούμε την κατανόηση των αγροτών για τα προβλήματα που θα υπάρξουν στις επόμενες πληρωμές ενισχύσεων, διότι η αιτία δεν θα είναι οι κινητοποιήσεις μας, αλλά η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.