48ωρη απεργια ΠΑΜΕ στις 21 και 22 Απριλη

Συνέντευξη τύπου με θέμα την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 21 και 22 Απρίλη έδωσαν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης χθες το πρωί και συγκεκριμένα ο Τάσος Χαρτοματζίδης μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και ο Δημήτρης Ανθούσης μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης. Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 11:30 το πρωί το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

 

Το μέλος του ΠΑΜΕ Ροδόπης κ. Χαρτοματζίδης ευχαρίστησε για την παρουσία τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της κήρυξης της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

 

Αναφέρθηκε στους αγώνες του ΠΑΜΕ κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους και του νομού μας να συμμετέχουν σε αυτήν μαζικά «να πάρουν αποφάσεις τα συνδικάτα να συμμετέχουν και αν τα διοικητικά συμβούλια δεν αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα και να ξεπεράσουν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που όλο αυτό τον καιρό έβαλαν πλάτες στα μέτρα της κυβέρνησης». Ο κ. Χαρτοματζίδης κατήγγειλε ότι με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου «καταργείται ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Κανείς ασφαλισμένος και συνταξιούχος δεν μένει στο απυρόβλητο».

 

Από την πλευρά του το μέλος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Ανθούσης κάλεσε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους νεολαίους σε παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό για να μην εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, «που κυριολεκτικά σφαγιάζουν την ασφάλιση»., καλώντας τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία άλλη θυσία για τα κέρδη των εκμεταλλευτών των πολυεθνικών. Ο κ. Ανθούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συναινούν με την κυβερνητική πολιτική για κλιμάκωση του πολέμου που κήρυξαν σε βάρος της εργατικής τάξης. «Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και κάθε επιθυμία του μεγάλου κεφαλαίου φέρνοντας μέτρα πού τα έχει ανάγκη μόνο αυτό. Θεσπίζει νέα προνόμια και νέες παροχές για αυτό αφαιρώντας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες της εργατικής τάξης. Οι εργάτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης τους. Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία».

 

Όπως είπε ο κ. Ανθούσης πατριωτισμός δεν είναι να την πληρώσει ο λαός αλλά πατριωτισμός είναι να την πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο και κάλεσε τους εργάτες «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν και να στηριχθούν στο ΠΑΜΕ, να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργίας» και να καταδικάσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που σχεδιασμένα αρνούνται τον συντονισμό της δράσης των εργαζομένων, την κλιμάκωση του αγώνα και την πρόταση για 48ωρη απεργία που κατέθεσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «επιδιώκοντας την εκτόνωση όποιων αγωνιστικών διαθέσεων υπάρχουν, την απογοήτευση στους εργαζόμενους ώστε να ευοδωθεί ο απώτερος σκοπός τους που είναι η εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι τεράστιες και ιστορικές». Τέλος ο κ. Ανθούσης κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στην οργάνωση και στην επιτυχία της απεργίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.