482 ωρομισθιοι σε φορεις του υπουργειου Πολιτισμου

Σε 17 φορείς του υπουργείου Πολιτισμού θα προσληφθούν ως ωρομίσθιο προσωπικό 482 απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν σε Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε Μουσεία και σε Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους φορείς προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, αλλά και να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεων.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
Ελληνες πολίτες ή πολίτες κράτους της Ε.Ε. και να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Επίσης πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).

 

Επιπλέον δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει συνολικά 24 μήνες υπηρεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά:
•Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους και των δικαιολογητικών που απαιτούνται σύμφωνα με τα ειδικά προσόντα διορισμού των επιδιωκόμενων θέσεων.
•Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
•Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι: α)τα στοιχεία της αίτησής τους είναι απολύτως ακριβή και αληθή, β) έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν, γ)μετά την ειδοποίησή τους για την επιλογή τους θα προσέλθουν και θα αναλάβουν υπηρεσία εντός 3 ημερών, δ)δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα,ε)δεν έχουν συμπληρώσει 24 μήνες συνολικής υπηρεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004 (ΦΕΚ 134/Α/19.7.2004), καθώς και την τυχόν προϋπηρεσία τους στο υπουργείο και συγκεκριμένα στην υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν, το ακριβές χρονικό διάστημα της απασχόλησης (έναρξη και λήξη) και την ειδικότητα,ζ)τον αριθμό των μηνών της εμπειρίας τους στο αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και η)δεν γίνεται χρήση του κριτηρίου της πολυτεκνίας από άλλο μέλος της οικογενείας τους κατά το ίδιο έτος στον ίδιο φορέα.
•Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
•Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την εντοπιότητα και τη μόνιμη κατοικία.
•Βεβαίωση πολυτεκνικής ιδιότητας.
•Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 

Για την πρόσληψη του ωρομίσθιου προσωπικού θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα κριτήρια (και η αντίστοιχη μοριοδότηση) του άρθρου 21 παρ. 11 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει. Ειδικότερα οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας. Η σειρά κατάταξης μεταξύ αυτών που έχουν τα ίδια προσόντα γίνεται με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, εμπειρία).

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.