4500 νεες θεσεις στην Υγεια μεσα στο 2015

Την πρόσληψη 4500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στις Μονάδες Υγείας δρομολογεί έως το τέλος του έτους το υπουργείο Υγείας. Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την προώθηση των διαδικασιών πρόσληψης νέου προσωπικού στην Υγεία, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο, αλλά και το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των προσλήψεων νοσηλευτών, παραϊατρικών ειδικοτήτων και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και διοικητικών υπαλλήλων σε Μονάδες Υγείας.

 

Σε ό,τι αφορά τις 1.500 θέσεις Ιατρών, αυτές θα προκηρυχθούν από τα ίδια τα νοσοκομεία (για τους ειδικευμένους), σταδιακά έως το τέλος του έτους, με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί την τελευταία τριετία. Σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς στο ΠΕΔΥ και στα νοσοκομεία, οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να «τρέξουν» το επόμενο φθινόπωρο, ενώ προκηρύξεις Αγροτικών γιατρών «βγαίνουν» ανά τρίμηνο περίπου.

 

Διετής σύμβαση- 700 νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στα νησιά Αιγαίου στη Θράκη, τη Θεσπρωτία και τη Δυτική Μακεδονία

 

Προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις θα δοθεί στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Για το λόγο αυτό υπολογίζεται να τοποθετηθούν σε αυτές περίπου 500 γιατροί και νοσηλευτές, μετά το καλοκαίρι, με διετή σύμβαση, έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα στις Εντατικές Μονάδες θα γίνει εντονότερο τους επόμενους μήνες, καθώς σειρά συμβάσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στελεχώνουν τις ΜΕΘ και τις ΜΕΝ λήγει σταδιακά από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Γύρω στις 300 θέσεις θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στην Ψυχική Υγεία, όλες μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ενώ 700 νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στα νησιά Αιγαίου στη Θράκη, τη Θεσπρωτία και τη Δυτική Μακεδονία.

 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως γίνεται προσπάθεια στο αίτημα του υπουργείου Υγείας και διοικητικοί υπάλληλοι που θα καλύψουν κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων στις Μονάδες Υγείας. Ωστόσο για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.