450 νεοι αγροτες στις σχολες «Δημητρα»

Οι σπουδαστές

Σε ορισμένα ΤΕΕ παρέχονται δωρεάν διαμονή, σίτιση και εκπαιδευτικό επίδομα. Αυτή τη στιγμή φοιτούν στα συνολικά 13 ΤΕΕ Γεωργοτεχνικού Τομέα περίπου 700 άτομα και σύμφωνα με όσα μας είπαν υπεύθυνοι του Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» στόχος είναι να προστεθούν ακόμη τρία Εκπαιδευτήρια, σε διάφορα μέρη της χώρας έως το τέλος του 2002.

Επίσης, στα άμεσα σχέδια του Οργανισμού είναι η βελτίωση των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσα από το νέο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» του υπουργείου Γεωργίας που αφορά την Αγροτική Ανάπτυξη.

Τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια για κατάρτιση νέων αγροτών

Τα 13 ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα

ΤΕΕ Κρήτης

ΤΕΕ Νεμέας

ΤΕΕ Αθήνας (Συγγρού)

ΤΕΕ Καρπενησίου

ΤΕΕ Καρδίτσας

ΤΕΕ Λάρισας

ΤΕΕ Δράμας

ΤΕΕ Κομοτηνής

ΤΕΕ Ορεστιάδας

ΤΕΕ Λέσβου

ΤΕΕ Κοζάνης

ΤΕΕ Ιωαννίνων

ΤΕΕ Καλαμπάκας

Την ανάγκη της δημιουργίας ενημερωμένων και καταρτισμένων σύγχρονων αγροτών έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπ. Γεωργίας, με τη λειτουργία των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) Γεωτεχνικού Τομέα.

Ο Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε νέους και νέες, που ενδιαφέρονται για γεωργικά επαγγέλματα, να εφοδιαστούν με νέες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν το γεωργικό επάγγελμα, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τη δημιουργία, τη δημιουργικότητα και την αναπαραγωγή, στα 13 ΤΕΕ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Ειδικά για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας, ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», εκτός των άλλων, προσφέρει την ευκαιρία σε τουλάχιστον 450 άτομα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, Γεωργοτεχνικού Τομέα. Ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την Ελλάδα τον δεύτερο σημαντικό πυλώνα τις οικονομίας, μετά τον τουρισμό, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η εμπορική γνώση που στήριξε για αρκετές δεκαετίες την ελληνική γεωργία δεν μπορεί σήμερα να καλύψει τις ανάγκες της γεωργίας, ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση είναι στοιχεία απαραίτητα, προκειμένου ο αγρότης να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις επιστημονικές ανακαλύψεις να τις εφαρμόζει στην πράξη και να συμμετέχει στις εξελίξεις της αγοράς.

Αιτήσεις

Η φοίτηση στα ΤΕΕ του οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» διαρκεί 2 χρόνια και εντάσσεται στον Α΄ Κύκλο σπουδών της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Για την εγγραφή στα 13 ΤΕΕ που διαθέτει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι γυμνασίου ή άλλου ισότιμου σχολείου.

Η υποβολή των αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών στα Εκπαιδευτήρια γίνεται κάθε χρόνο από 1η έως 30 Ιουνίου και από 1η έως και 14 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμα χρόνο έως και την Παρασκευή να ενημερωθούν και τη συνέχεια να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση εγγραφής, σε όποιο από τα ΤΕΕ, που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ελλάδα, επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, τα τηλέφωνα επικοινωνίας του κοινού με τον Οργανισμό είναι το 8821402-6, όπου μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το πρόγραμμα εκπαίδευσης, τις περιοχές που υπάρχουν ΤΕΕ στην Ελλάδα, καθώς και ερωτήσεις που αφορούν τα μαθήματα και τα ωράρια διδασκαλίας.

Οι υποψήφιοι χρειάζεται να καταθέτουν μαζί με την αίτηση το πιστοποιητικό σπουδών, το πιστοποιητικο γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό υγείας και αν είναι τέκνα αγροτών, βεβαίωση από Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Μετά την αποφοίτηση από τον Α΄ Κύκλο σπουδών, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να εργαστούν στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσουν στον Β΄ Κύκλο σπουδών των ΤΕΕ του Υπ. Παιδείας, σε αντίστοιχη ειδικότητα με το πτυχίο τους, ή τέλος να εγγραφούν κατά προτεραιότητα σε ΙΕΚ αντίστοιχης ειδικότητας με το πτυχίο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.