428 δοκιμοι με διαγωνισμο στη Σχολη Λιμενοφυλακων

Διαγωνισμό για την κατάταξη συνολικά τετρακοσίων είκοσι οκτώ δοκίμων στη Σχολή Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος προκηρύσσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αναλυτικότερα, οι θέσεις των υποψηφίων είναι οι εξής:

• Είκοσι θέσεις ειδικότητας Ενιαίου Λυκείου

• Εβδομήντα έξι θέσεις ειδικότητας ΤΕΕ Β΄ Κύκλου.

• Τέσσερις θέσεις ειδικότητας Μουσικού.

• Πέντε θέσεις ειδικότητας Οδηγού.

• Δύο θέσεις ειδικότητας Εικονολήπτη ή Χειριστή τηλεοπτικής μηχανής λήψεως.

• Τριακόσιες δέκα πέντε θέσεις ειδικότητας που αποκτήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τις οποίες: α)εκατόν σαράντα πέντε θέσεις ειδικότητας Ειδικών Δυνάμεων ΣΞ (Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Καταστροφείς), β) είκοσι θέσεις ειδικότητας Υποβρύχιου Καταστροφέα ΣΞ- ΠΝ, γ) πενήντα θέσεις ειδικότητας Αμφίβιου Καταδρομέα ΣΞ, δ) σαράντα θέσεις ειδικότητας Αρμενιστή ΠΝ, ε) τριάντα θέσεις ειδικότητας Μηχανικού ΠΝ, στ) πέντε θέσεις ειδικότητας τεχνίτη εξωλεμβίων κινητήρων ή τεχνίτη ταχυπλόων σκαφών ΣΞ, ζ) πέντε θέσεις ειδικότητας Κυβερνήτη σκάφους ή Χειριστή – Μηχανικού ακάτου ΣΞ, η ) πέντε θέσεις ειδικότητας Τυφεκιοφόρου ή χειριστή όλμου ή πυροβολητή όλων των κλάδων ΕΔ, θ) δέκα θέσεις ειδικότητας Οπλουργού ή πυροτεχνουργού όλων των κλάδων ΕΔ, ι) πέντε θέσεις ειδικότητας Αστυνομικού (Στρατονόμου, Ναυτονόμου και Αερονόμου),

Πρέπει να αναφερθεί ότι ποσοστό 10% των παραπάνω 422 δοκίμων Λιμενοφυλάκων θα προέρχεται από Εθελοντές Πενταετούς Υποχρεώσεις (Ε.Π.Υ.).

• Έξι (6) θέσεις αθλητών.

Τα όρια ηλικίας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ή δημοτολόγια της χώρας ή ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία και να μην υπερβαίνουν οι άνδρες το 28ο έτος ηλικίας τους και οι γυναίκες το 26ο έτος κατά την 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή οι άνδρες να έχουν γεννηθεί από 1.1.1975 και οι γυναίκες από 1.1.1977 και μετά).

2. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση και ανάστημα τουλάχιστον 1.65 μ. οι άνδρες και 1.60 μ. οι γυναίκες χωρίς υποδήματα και στηθική περίμετρο οι άνδρες τουλάχιστον 0.83 μ. κατά την εκπνοή.

3. Να μην έχουν καταδικαστεί για μια σειρά αδικημάτων, να μην τελούν υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη και να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

4. Οι άνδρες να έχουνε εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέτουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά στις Λιμενικές Αρχές ή τη Σχολική Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά μέχρι και την 28.6.2002.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό σε μία μόνο ειδικότητα – κατηγορία.

Η αξιολόγηση και η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μηχανογραφικά με το σύστημα των μορίων, σύμφωνα με το οποίο λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

1. Ο μέσος όρος του γενικού βαθμού απόλυσης από το Λύκειο και των τελικών βαθμών σε ορισμένα μαθήματα.

2. Οι τίτλοι τακτοποίησης γνώσης ξένων γλωσσών (Αγγλικής- Γαλλικής-Ιταλικής – Γερμανικής – Ισπανικής).

3. Ο χρόνος πλήρους επαγγελματικής απασχόλησης στην ειδικότητα.

Από τους τελικούς πίνακες επιλογής θα κληθεί αριθμός υποψηφίων περίπου διπλάσιος των προκηρυσσόμενων θέσεων για να υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις και αθλητική δοκιμασία.

Η σχετική προκήρυξη υπάρχει σε όλες τις Λιμενικές Αρχές, τις πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τους Δήμους και τις κοινότητες, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική σελίδα του Γραφείου Επικοινωνίας και ΜΜΕ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στη διεύθυνση: http:www.tidis.yen.gr/press/main.html.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.