4.251 προσληψεις για την αντιπυρικη περιοδο

Στην άμεση πρόσληψη 1.500 εποχικών Πυροσβεστών θα προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) και ακόμα δεν έχει πιάσει δουλειά το νέο προσωπικό.
Η κατανομή των θέσεων αφορά συνήθως τέσσερις ειδικότητες: Εργάτες Πυρόσβεσης – Διάσωσης, Οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων, Εργάτες – Οδηγοί Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων και Πυροφύλακες

Παρότι οι προσλήψεις των 1.500 συμβασιούχων έχουν προβλεφθεί για το 2013 και την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε το σχετικό κονδύλι για την πεντάμηνη απασχόλησή τους, η απορρόφησή τους στο Σώμα καθυστερεί.

Τα προσόντα

Υπενθυμίζεται πως οι εποχικοί Πυροσβέστες πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών (ΠΔ 133/2002), ενώ για όσους έχουν προσληφθεί πριν από τη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψής τους για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Η κατανομή των θέσεων αφορά συνήθως τέσσερις ειδικότητες: Εργάτες Πυρόσβεσης – Διάσωσης, Οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων, Εργάτες – Οδηγοί Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων και Πυροφύλακες.

Δήμοι – Δασαρχεία

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να “τρέξουν” οι διαγωνισμοί των δήμων για 2.500 θέσεις συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, προκειμένου να προσληφθεί βοηθητικό προσωπικό για τον καθαρισμό δασικών περιοχών με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.