3771 μονιμοι νοσηλευτικου προσωπικου

Προκήρυξη για την πλήρωση συνολικά 3.771 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να εκδώσει στις αρχές του νέου έτους το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν ενταχθεί στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα.

 

Σχετική προκήρυξη- πρόσκληση για την ένταξη των ενδιαφερομένων στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα αναμένεται να εκδώσει το ΑΣΕΠ εντός του Δεκεμβρίου, οπότε και θα έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα της προηγούμενης προκήρυξης νοσηλευτικού προσωπικού και συγκεκριμένα της 7Κ/2009.
Συγκεκριμένα με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 7Κ/2009 το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη για την ένταξη όσων ενδιαφέρονται στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα.
Στην προκήρυξη θα περιλαμβάνονται: Τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού ανά κατηγορία κλάδο ή ειδικότητα.

Τα κριτήρια κατάταξης.

Ο τρόπος κατάταξης των υποψηφίων. Οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων.
Οι περιπτώσεις εντοπιότητας και ό,τι προβλέπεται από το άρθρο 18 του Ν. 2190/1994 που αφορά τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας.
Με την προκήρυξη θα ορίζονται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιολογητικά, καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής τους.
Αφού λάβει τις αιτήσεις των υποψηφίων το ΑΣΕΠ τις επεξεργάζεται και καταρτίζει τον προσωρινό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα προσωπικού.
Στον ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης θα καταχωρίζονται ανά υποψήφιο απαραιτήτως η κατηγορία των προσόντων του (κύρια ή επικουρικά), καθώς και τα βαθμολογούμενα κριτήρια και οι ιδιότητες.
Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των γενικών και ειδικών προσόντων διορισμού καθώς και των κριτηρίων και ιδιοτήτων του υποψηφίου καθορίζεται ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη για την κατάρτιση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Υποψηφίων.
Ο προσωρινός Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης θα καταχωρείται στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, ενώ όσοι έλαβαν μέρος στη διαδικασία θα μπορούν να ασκήσουν ένσταση κατά του προσωρινού Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

 

Με την προκήρυξη θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υποβολή, τον χρόνο και την εξέταση των ενστάσεων.
Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ θα καταρτίζει και θα κυρώνει τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης ο οποίος θα καταχωρείται στον διαδικτυακό τόπο της Αρχής και θα αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Γ΄).
Ο οριστικός Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης θα έχει ισχύ μέχρι τη δημοσίευση του νέου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Οσοι ενταχθούν στον δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης, θα περιλαμβάνονται αυτοδικαίως και στους επόμενους Ετήσιους Κυλιόμενους Πίνακες Κατάταξης.
Σημειώνεται δε πως στις προκηρύξεις που θα εκδίδει το ΑΣΕΠ για την κατάρτιση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος και νέοι υποψήφιοι. Στην περίπτωση δε μεταβολής των προσόντων ή και ιδιοτήτων τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν στην επόμενη προκήρυξη κατάρτισης Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης νέα αίτηση προσκομίζοντας μόνο τα απαιτούμενα προς απόδειξη της μεταβολής δικαιολογητικά.
Η έκδοση της προκήρυξης

Μετά τη δημοσίευση του Ετήσιου Κυλιόμενου θα ανάψει το πράσινο φως για την πρόσληψη του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού προσωπικού στα νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Το ΑΣΕΠ αναμένεται με το νέο έτος να εκδώσει την προκήρυξη με τις κενές θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία ώστε οι ενδιαφερόμενοι του Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα να επιλέξουν πού επιθυμούν να διοριστούν. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη θα είναι των κλάδων: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΔΕ Νοσηλευτικής, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, Παρασκευαστών, Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Χειριστών – Εμφανιστών, Χειριστών- Εμφανιστών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων, Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Κοινωνικών Λειτουργών, Φυσιοθεραπευτών, Βρεφονηπιοκόμων, Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Επιμελητών και Λογοθεραπευτών κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος ορίζει «ποινή» για όσους δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή παραιτούνται. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μη μένουν κενές θέσεις κυρίες σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ειδικότερα εάν οι διοριστέοι παραιτηθούν μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους ή δεν αποδεχθούν τον διορισμό τους τουλάχιστον δύο φορές, δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν για μία τριετία σε προκήρυξη κατάρτισης Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης. Υποψήφιος που έχει επιλεγεί προς διορισμό δεν δύναται να επιλεγεί προς αναπλήρωση άλλης θέσης της ίδιας προκήρυξης πλήρωσης θέσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο για την πρώτη εφαρμογή του Νόμου το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τη σχετική προκήρυξη στις αρχές του νέου έτους.

 

Ο Νόμος προβλέπει ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να εκδίδει έως και τρεις προκηρύξεις κατ΄ έτος για την πρόσληψη νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων αυτών έχουν μόνο όσοι υποψήφιοι έχουν ενταχθεί στον εκάστοτε ισχύοντα Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης. Ο πίνακας διοριστέων καταρτίζεται από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης βάσει της σειράς που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτόν, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη δήλωση προτιμήσεών τους. Ο εν λόγω πίνακας θα περιλαμβάνει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.