376 επικουρικοι γιατροι θα ενισχυσουν τα νοσοκομεια

Με 376 Επικουρικούς Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους τα νοσοκομεία Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία όλης της χώρας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Νόμο Υπ’ Αριθ. 3868, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηρούνται ηλεκτρονικά δύο κατάλογοι εγγραφής επικουρικών ιατρών στους οποίους εγγράφονται κατά ειδικότητα, κατόπιν αιτήσεώς τους, ιατροί που απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι υποψήφιοι Επικουρικοί Ιατροί για την ενεργοποίηση της αίτησής τους έχουν περιθώριο 15 ημερών να υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση στην οποία θα δηλώνουν έως δύο προτιμήσεις.
Οι θέσεις ιατρών ΕΣΥ που προκηρύσσονται σε Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-Κ.Υ. και Κέντρα Υγείας απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών που εντάσσονται στη Γ΄ Ζώνη και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται άγονες και προβληματικές Α΄ κατηγορίας μπορούν να πληρωθούν από ιατρούς χωρίς τον περιορισμό χρόνου προϋπηρεσίας στην ειδικότητα, αλλά με την υποχρέωση παραμονής στη θέση αυτή επί πενταετία.
Για την εγγραφή στον δεύτερο κατάλογο είναι απαραίτητη βεβαίωση υπηρεσίας τουλάχιστον ενός έτους σε μονάδα υγείας, ενώ από αυτή την προϋπόθεση εξαιρούνται όσοι επικουρικοί επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση με το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

Τα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καταθέσουν:
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο κάτοχος είναι Ελληνας πολίτης ή πολίτης χώρας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Για τους πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, η οποία πιστοποιείται μετά από εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του Κε.Σ.Υ.
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ειδικότητας. Για τους οδοντιάτρους επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου ή αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ.
Πρωτότυπη βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο που η έκδοσή της να μην υπερβαίνει τις 60 (εξήντα) ημέρες από την κατάθεσή της.
Βεβαίωση ή βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικός ιατρός
Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος, στην οποία θα δηλώνει ότι δεν έχει αποποιηθεί θέση ΕΣΥ ή παραιτηθεί από θέση γιατρού ΕΣΥ. Επίσης δεν έχει παραιτηθεί ή αποποιηθεί την επιλογή του σε θέση επικουρικού γιατρού.
Οσον αφορά τους καταλόγους των Επικουρικών Ιατρών, ο πρώτος κατάλογος αφορά την κάλυψη αναγκών απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών που εντάσσονται στη Γ’ Ζώνη, όπως και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές Α’ κατηγορίας, καθώς και στη Β’ Ζώνη, πλην των πανεπιστημιακών νοσοκομείων που ανήκουν σε αυτήν. Στον πρώτο κατάλογο Νοσοκομείων για επικουρικούς γιατρούς ανήκουν και τα νοσοκομεία του Διδυμοτείχου, της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ενώ στο δεύτερο κατάλογο ανήκει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.