350 θεσεις στη Σχολη Αρχιπυροσβεστων της Πυροσβεστικης Ακαδημιας

Ευκαιρία εισαγωγής στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα έχουν 350 πυροσβέστες και αρχιπυροσβέστες.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις αποτελεί η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου, καθώς και να είναι υγιείς και να έχουν άρτια σωματική διάπλαση η οποία θα κριθεί από την Επιτροπή Αναρρωτικών Αδειών Νομού Αττικής. Σύμφωνα με την απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος, ποσοστό 10% των θέσεων (35 θέσεις) θα καλυφθούν από πολύτεκνους, τρίτεκνους και τα τέκνα αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 23 Μαΐου 2008 στους διοικητές ή προϊσταμένους τους. Στην αίτηση απαιτείται να αναφέρεται ο συνολικός χρόνος προϋπηρεσίας στο Σώμα, από την ημερομηνία αποφοίτησης από τη Σχολή Πυροσβεστών μέχρι και την ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων, που έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2008.

Αφού περάσουν τις υγειονομικές εξετάσεις από την αρμόδια Επιτροπή, οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε γραπτές εξετάσεις στα μαθήματα:

Έκθεση, Πυροσβεστική Τέχνη, Πυροσβεστική Νομοθεσία, Φυσική και Χημεία. Εκτός από την Έκθεση, στα υπόλοιπα μαθήματα η εξέταση θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Συνολικά θα κληθούν να απαντήσουν σε 100 ερωτήσεις (25 για κάθε μάθημα). Προκειμένου να θεωρηθούν επιτυχόντες θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 80 βαθμούς και ειδικότερα: 40 βαθμούς από τη βαθμολογία στην Έκθεση και 40 από τις εξετάσεις στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών των υπόλοιπων τεσσάρων μαθημάτων.

Για την κατάταξη των υποψηφίων θα ληφθούν υπ΄ όψιν η βαθμολογία στις εξετάσεις και η μοριοδότηση των ετών προϋπηρεσίας. Για τα πρώτα 10 έτη προϋπηρεσίας οι υποψήφιοι λαμβάνουν 4 μονάδες για κάθε έτος, ενώ για κάθε χρόνο πλέον των 10 ετών υπολογίζονται 2 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται πως χωρίς εξετάσεις και καθ΄ υπέρβαση των προκηρυσσόμενων θέσεων θα εισαχθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και αρχιπυροσβέστες που προήχθησαν στον βαθμό αυτόν επ΄ ανδραγαθία ή σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 48 του Ν. 1481/1984.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.