339 προσληψεις εποχικων εγκριθηκαν απο το ΑΣΕΠ

Σε υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, σε Σχολές Αστυφυλάκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και σε δήμους και επιχειρήσεις τους, δασαρχεία, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς θα τοποθετηθούν 339 εποχικοί υπάλληλοι. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και θα καλύψει παροδικές, πρόσκαιρες ή εποχικές ανάγκες των Υπηρεσιών.

Οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το ΑΣΕΠ, το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων από τους φορείς που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στην πλήρωση των θέσεων.

Κάθε φορέας στην ανακοίνωσή του θα αναφέρει αναλυτικά την κατανομή των θέσεων, τις ειδικότητες και τα προσόντα, που απαιτούνται για την πρόσληψη του προσωπικού. Παράλληλα, με την προκήρυξη θα αναφέρονται τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, ο τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων και η προθεσμία.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν (η διαδικασία μπορεί να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς οι φορείς μπορούν να εκδώσουν τις ανακοινώσεις αμέσως μετά τη σχετική έγκριση της Αρχής), θα πρέπει για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται αποκλειστικά στους φορείς. Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Στη συντριπτική πλειονότητα των προσλήψεων εποχικού προσωπικού η χρονική διάρκεια της απασχόλησης είναι 8 μήνες.

Μεταξύ των αιτημάτων που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το ΑΣΕΠ, ξεχωρίζει αυτό των ΕΛΤΑ, με το οποίο ζητά να πληρωθούν 159 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη αναγκών σε Υπηρεσίες του ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, με 51 υπαλλήλους κατηγοριών Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα στελεχωθούν και οι Σχολές Αστυφυλάκων της Νάουσας, της Καρδίτσας και της Σητείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.