32 θεσεις στο Κεντρο Κοινωνικης Προνοιας ΑΜΘ

Οι 6 στο Παράρτημα Κομοτηνής

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα, στην αδιάκοπη λειτουργία των δομών πρόνοιας της χώρας, την ανάγκη για αυξημένη υποστήριξη των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων στις δομές αυτές, προχωρά στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων όπως γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και άλλες κατηγορίες υποστηρικτικού και υγειονομικού προσωπικού .
Πιο συγκεκριμένα με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το Σάββατο  και της επακόλουθης Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το Υπουργείο προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό για να ενισχύσει όλες τις δομές πρόνοιας της χώρας. Στόχος της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου είναι να θωρακίσει του οργανισμούς που εποπτεύει και να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη εκροή εργαζόμενων που θα νοσήσουν από τον ιό.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν τα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών της προκήρυξης, οι νέοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε κλειστές δομές που φιλοξενούν και υποστηρίζουν ιδιαίτερα ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, μετά από αίτημα των διοικήσεων. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και θα εξεταστούν εντός 3 ημερών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες το ταχύτερο δυνατό. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης ανάλογα με τη θέση για την οποία κάνουν αίτηση, οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, δεν έχουν κώλυμα πρόσληψης (π.χ. δεν έχουν καταδικαστεί σε κακούργημα) και υποβάλλουν την αίτηση εντός προθεσμίας. Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η κατανομή των θέσεων στο ΚΚΠ ΑΜΘ

32 συνολικά θέσεις προβλέπονται για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Ανά κατηγορία οι θέσεις είναι οι εξής:
ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων/ Βοηθών Νοσηλευτών: 9
ΔΕ Μαγείρων: 5
ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού: 10
ΔΕ Διοικητικός Επιμελητών Παιδιών/ Επιμελητών/ Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας/ Επιμελητών Πρόνοιας/ Κοινωνικών Επιμελητών/ Κοινωνικών Επιμελητών-Φροντιστών Παιδιών/ Κοινωνικών Φροντιστών: 3
ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Εστίασης: 5
Για το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής οι θέσεις που προβλέπονται είναι 6 και συγκεκριμένα 2 θέσεις ειδικότητας ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, 1 θέση ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Εστίασης, 2 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και 1 θέση ΔΕ Τεχνικού-Ειδικότητα Μαγείρων.
Η κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

Η προθεσμία υποβολής ξεκινά σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου και ώρα 14:00.

Info

Για την αίτηση και για περισσότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://www.kkppamth.gr/prokiryxi-proslipsis-epikoyrikoy-prosopikoy-gia-tin-antimetopisi-ektakton-anagkon-apo-tin-emfanisi-kai-diadosi-toy-koronoioy-covid-19-sto-kentro-koinonikis-pronoias-perifereias-anatolikis-makedonias-t/?fbclid=IwAR3OO3jJcLCbo9RWdTI1c1gf0uNCQ2KJpFwF5w4x60Bmr0HpbBg4H74_uFQ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.