319 ευκαιριες για υποτροφιες και μεταπτυχιακα

Περισσότερες από 157 υποτροφίες έχουν προκηρύξει ΑΕΙ και κοινωφελή ιδρύματα για μεταπτυχιακές σπουδές εντός και εκτός Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να επιλέξουν και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν προκηρύξει πάνω από 162 θέσεις.

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, στο οποίο θα γίνουν δεκτοί 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Τμημάτων ή ισότιμων Προγραμμάτων Ψυχολογίας ΑΕΙ.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στη γραμματεία του Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος, τηλ. 7277533.

•••

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο «Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός», στο οποίο θα γίνουν δεκτοί 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής.

Η κατάθεση των αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στα γραφεία του προγράμματος Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής, Φιλοσοφική Σχολή (5ος όροφος) τηλ. 7277552.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα της κληρονομιάς Πηνελόπλης Ατσάρου 1 υποτροφίας σε άπορο, επιμελή και χρηστοηθή φοιτητή ή φοιτήτρια της Θεολογικής σχολής.

Η επιλογή του υποψηφίου θα γίνει καθ’ υπόδειξιν της Θεολογικής Σχολής και μετά τη σύμφωνη γνώμη της αδελφότητας «Ο Σωτήρ». Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται και 40.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνετια στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων. Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων, Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Δημητρίου Τρικούλη 5 υποτροφιών σε απόρους άρρενες φοιτητές όλων των Ιατρικών Σχολών, καθώς και Πολυτεχνικών Σχολών (που παρέχουν τεχνική μόρφωση), καταγόμενους από το χωριό Πραγματευτή Κυνουρίας. Το πόσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 40.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων, Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα, τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα της κληρονομιάς Σπυρίδωνος Μπαλτατζή 14 υποτροφιών σε άπορους σπουδαστές Δημοτικής, Μέσης Επαγγελματικής και Ανώτατης Εκπαίδευσης, καταγόμενους εκ μητρικής ή πατρικής γραμμής από το Συρράκο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, 5 υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης (μηνιαία επιχορήγηση 5.000 δρχ.) 6 υποτροφίες σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης (μηνιαία επιχορήγηση 10.000 δρχ.), 1 υποτροφία σε σπουδαστή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (μηνιαία επιχορήγηση 30.000 δρχ.) και 2 υποτροφίες σε φοιτητές Ανώτατης Εκπαίδευσης (μηνιαία επιχορήγηση 35.000 δρχ.).

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Τριανταφυλλιάς Δημ. Κρεζή 15 υποτροφιών σε φοιτητές ή φοιτήτριες Θεωρητικών Σχολών (Θεολογίας, Νομικής, Φιλοσοφικής, Ξένων Φιλολογιών κ.λ.π.) που κατάγονται από τη Μακεδονία. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 35.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Δημ. Αράπογλου 10 υποτροφιών σε ομογενείς από τη Κωνσταντινούπολη, φοιτητές ή φοιτήτριες της Ελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης, ανέρχεται σε 40.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδήματος Μαρίας Στάη 30 υποτροφιών σε Κυθήριους νέους ή νέες, πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ (πλην των Στρατιωτικών Σχολών και προτιμώμενων των εσιαγομένων στις Φυσικομαθητικές Σχολές). Το πόσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 30.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Παύλου Ποταμιάνου 1 υποτροφίας σε φοιτητή ή φοιτήτρια Ιατρικής, Οδοντριατρικής, Φυσικής ή Χημείας ελληνικών ΑΕΙ που κατάγεται από την Ορεστιάδα ή την περιφέρεια αυτής. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 25.000 δρχ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6 (6ος όροφος), Αθήνα τηλ. 3689132-4.

•••

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ηρακλέους Βόλτου 1 υποτροφίας για σπουδές στο εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία) σε επιστήμες Χημείας, Γεωπονίας ή Ηλεκτρομαγνητικής. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 100.000 δρχ.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Σταδίου και Χρ. Λαδά 6, τηλ. 3226548.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τη χορήγηση από τα έσοδα του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Κριεζή 5 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε διδάκτορες ή πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής του Οδοντιατρικού Τμήματος και της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών νομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΕΙ κατά προτεραιότητα ή λοιπών Σχολών, οι οποίοι θα πρέπει να κατάγονται από τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες και να γνωριζουν την αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα. Θα προτιμηθούν εκείνοι που φέρουν εξ αίματος το επώνυμο «Κριεζής» από την Ύδρα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί και όσοι κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται σε 100.000 δρχ.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου 30 (κεντρικό κτίριο), Αθήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κληροδημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Χρ. Λαδά 6, τηλ. 3689132-4.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει θέσεις άμισθων υποψηφίων διδακτόρων για τα αντικείμενα «Λογιστική» ή «Χρηματοοικονομική».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2001 και η κατάθεση δικαιολογητικών γίνεται στη γραμματεία του Τμήματος, Πατησίων 76 Αθήνα, τηλ. 8203302.

Ίδρυμα Υποτροφιών Γ.Μαυρούλια

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Γ.Μαυρούλια προκηρύσσει τη χορήγηση 4 υποτροφιών σε φοιτητές ΑΕΙ, που είναι δημότες της πόλεως Κιάτου τουλάχιστον προ πενταετίας. Η διάρκεια των υποτροφιών ανέρχεται σε 4 έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο οποίο θα γίνουν δεκτοί 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές και οδηγεί στην απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις κατευθύνσεις Προγραμματισμός αγωγής και εκπαίδευσης στην πρώτη παιδική ηλικία, Ψυχοπαιδαγωγική παιδιών με ειδικές ανάγκες και Γλωσσική και Πολιτισμική Παιδεία και διδακτορικού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών και συναφών Τμημάτων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2001 και η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος.

•••

Το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει 5 θέσεις υποψήφιων διδακτόρων και συγκεκριμένα 1 θέση στην περιοχή Χρονοδρομολόγηση εργασιών σε κατανεμημένα συστήματα – εκτίμηση της απόδοσης, 3 θέσεις στην περιοχή Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών και 1 θέση στην περιοχή Μεθοδολογία και τεχνικές διαχείρισης αντικειμένων στο Διαδίκτυο.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος, τηλ. 031/998420 και 9984436.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.