304 εποχικοι σε μουσεια και αρχαιολογικους χωρους

Στην πρόσληψη 304 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να ενισχύει κυρίως τη φύλαξη των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε και λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων.
 
Έτσι, με τρεις αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά, εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων για εποχικούς υπαλλήλους από διάφορους επιστημονικούς κλάδους (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές), για βοηθητικό προσωπικό (εργάτες, υπάλληλοι καθαριότητας), αλλά και φύλακες.
Αναλυτικότερα θα προσληφθούν 116 άτομα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μήνες, σε διάφορες εφορείες αρχαιοτήτων ανά την επικράτεια.
 
Επιπλέον, θα προσληφθούν 188 άτομα από τις ειδικότητες των Ημερήσιων Φυλάκων, Νυχτοφυλάκων και Εργατών με τετράμηνες συμβάσεις (όχι πέραν την 31η Μαρτίου 2017), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των εν εξελίξει επταμήνων:
 
Οι παραπάνω αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού προβλέπουν την πλήρωση 8 θέσεων σε Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΑΜΘ. Πιο αναλυτικά η κατανομή συμβασιούχων για την ΑΜΘ σε φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:
 

ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 2
ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΕ Λογιστών 1
ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας 1
ΥΕ Εργατών 1

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.