30 μονιμους υπαλληλους θελει η ΔΕΥΑ Κομοτηνης

Θα αποστείλει λίστα με τις ειδικότητες κατά προτεραιότητα στο ΥΠΕΣ

Το αίτημα της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, για τον προγραμματισμό 30 προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα  το οποίο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 20 Αυγούστου.
 
Ο κατάλογος, που περιλαμβάνει ειδικότητες Οικονομικών, Πολιτικών Μηχανικών, λογιστικής, τεχνιτών, εργατών και οδηγών, θα αποσταλεί στο ΥΠΕΣ, το οποίο κάνει τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2018.
 
Να σημειωθεί πως αιτήσεις είχαν αποσταλεί και παλιότερα, όμως το υπουργείο έχει ζητήσει την επαναποστολή τους, για αυτό και η ΔΕΥΑΚ  υποβάλλει εκ νέου  αίτημα για τον προγραμματισμό προσλήψεων σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το ΥΠΕΣ.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέταξαν τους σχετικούς πίνακες και δικαιολογητικά, λαμβάνοντας υπόψη τις άκρως απαραίτητες ανάγκες  σε προσωπικό, τους οποίους θα αναρτήσουν στον σχετικό ιστότοπο του ΥΠ.ΕΣ. και στη συνέχεια θα διαβιβάσουν στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να υποβληθούν τα αιτήματα για τον προγραμματισμό του έτους 2018, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα.
 
Η ΔΕΥΑΚ τονίζει στο αίτημά της πως ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι ότι μετά την χωρική επέκταση των αρμοδιοτήτων της, η Επιχείρηση εξυπηρετεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Κομοτηνής ένα γεγονός που από μόνο του δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε  ανθρώπινο δυναμικό.
 
Επιπρόσθετα η Επιχείρηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως νέα πρόσληψη προσωπικού, με συνακόλουθο αποτέλεσμα το ήδη επιβαρυμένο υφιστάμενο προσωπικό να επιφορτιστεί με επιπλέον εργασίες.
 
Για αυτό και για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή εκτέλεσης των εργασιών της Επιχείρησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προτείνεται η υποβολή αιτήματος για την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου 30 ατόμων οι οποίοι θεωρούνται απολύτως αναγκαίοι για την στελέχωση των υπηρεσιών.
 
Να σημειωθεί πάντως πως συνήθως τα αιτήματα αυτά δεν προχωρούν από το υπουργείο ή αν προχωρούν αυτό γίνεται και με μεγάλη καθυστέρηση και σε αριθμό αρκετά περιορισμένο σε σχέση με την αρχική πρόταση.
 
Πάντως οι θέσεις τις οποίες αιτείται η ΔΕΥΑΚ έχουν ως εξής: 
 

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡ. ΕΚΠ.
ΒΑΘΜΙΔΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡ.
ΘΕΣΗΣ
1 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1
2 ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
3 ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 1
4 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 4
5 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 10
6 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 3
7 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2
8 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 2
9 ΤΕ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 1
10 ΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΧΗΜΙΚΩΝ 1
11 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1
12 ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
13 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1
14 ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
    ΣΥΝΟΛΟ 30
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.