3 θεσεις βρεφονηπιοκομων ΤΕ στους Παιδικους Σταθμους Κομοτηνης

Οι Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Κομοτηνής Ν. Ροδόπης προκήρυξαν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών (3) συνολικώς θέσεων της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και συγκεκριμένα του κλάδου ΤΕ9 Βρεφονηπιοκόμων.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, με πολιτογράφηση θα πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) τουλάχιστον έτος από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή (Γ΄ επιπέδου) για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας (Ν. 2413/1996 άρθρο 10 παρ. 1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας [τηλ. (2310) 459101/5 και (210) 9273112)].

Επίσης αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του σχολείου της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 54 006, Τηλ. 2310/1997571- 72-76), το οποίο θα χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου.

Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, αλλά δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της, εφόσον, μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1982.

3. Να είναι υγιείς, αρτιμελείς και να έχουν φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

4. Κατά τον χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατά τον χρόνο του διορισμού να μην έχουν κώλυμα διορισμού για λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 16 του Ν. 1188/1981.

Σημείωση: Η απονομή χάριτος δεν αίρει το κώλυμα από ποινική καταδίκη του υποψηφίου για διορισμό, εφόσον μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δεν έχει εκδοθεί το κατά το άρθρο 47 παρ.1 του Συντάγματος, διάταγμα που να αίρει το σχετικό κώλυμα για το συγκεκριμένο υποψήφιο.

5. Οι άνδρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα.

Σημείωση: Σε κάθε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 18 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμίδας που διορίσθηκαν με τις διατάξεις του Ν.2190/1994 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων της παρούσας προκήρυξης, εάν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους.(παρ.5 άρθρο 10 του Ν.2839/2000).

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕ)

ΚΛΑΔΟΣ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕ 9 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, θέσεις τρεις (3)

α) Πτυχίο ή δίπλωμα Βρεφονηπιοκομίας ή αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

β) Γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

γ) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα προαναφερόμενα προσόντα θα γίνουν δεκτοί υποψήφιοι με την ακόλουθη σειρά:

1. Με τα υπό στοιχεία α΄ και γ΄ προσόντα.

2. Με τα υπό στοιχεία α΄, β΄ προσόντα και καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

3. Με τα υπό στοιχείο α΄ προσόν και καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

4. Με τα υπό στοιχεία α΄ και β΄ προσόντα.

5. Με το υπό στοιχείο α΄ προσόν.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η αίτηση απευθύνεται στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κομοτηνής και υποβάλλεται στο Γραφείο Γραμματείας της Διοικητικής Υπηρεσίας των Σταθμών στη διεύθυνση: Γ. Ζαρίφη 1, Τ.Κ. 691 00 – Κομοτηνή, τηλ. 2531-0-23175 ή 2531-0-72414.

Το έντυπο της αιτήσεως της κατηγορίας ΤΕ (182Φ) διανέμεται από τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κομοτηνής.

Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων:

α) Από την τελευταία επιλογή του αρχικού menu «Υποδείγματα προκηρύξεων Αιτήσεων φορέων που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

β) από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.kep.gov.gr και στην περιοχή Σημαντικές Καταχωρήσεις – Επικαιρότητα (δεξιά στήλη), επιλογή «ΕΝΤΥΠΑ ΑΣΕΠ».

Για την ίδια προκήρυξη επιτρέπεται η υποβολή μίας μόνο αιτήσεως.

Με την κατάθεση της αιτήσεως επισυνάπτεται και παράβολο 5,00 Ευρώ που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο υποψήφιος με την αίτησή του πρέπει να υποβάλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επικυρωμένα όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στην αναρτηθείσα στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κομοτηνής Προκήρυξη, στην οποία αναφέρονται με λεπτομέρεια και οι λοιπές Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Γραμματείας της Διοικητικής Υπηρεσίας των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κομοτηνής στο τηλέφωνο 25310 23175 και 25310 72414.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.