3.738 προσληψεις – εξπρες σε Πολιτισμο και Αθλητισμο

Το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί προσλήψεις – εξπρές 3.738 συμβασιούχων, για χρονικό διάστημα από οκτώ μήνες έως ένα χρόνο στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
 
Συγκεκριμένα το αίτημα του υπουργείου περιλαμβάνει την κατανομή 1.549 θέσεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής σε δήμους (στο πλαίσιο του προγράμματος «Άθληση για Όλους») την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, αλλά και την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων – μέσω ΑΣΕΠ – σε πολιτιστικούς φορείς. 

1.822 και 367 στα μουσεία

Άμεσα θα εκδοθούν δεκάδες προκηρύξεις από τις εφορείες αρχαιοτήτων ανά την επικράτεια, για 2.189 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονική διάρκεια ενός έτους.
 
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ενώ ορισμένες από τις δημοφιλείς ειδικότητες αφορούν ΠΕ Μηχανικούς, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Οικονομολόγους, ΤΕ Λογιστικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικών, ΔΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών και ΥΕ Καθαριστριών.
 
Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει με δύο τρόπους, καθώς 367 προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και 1.822 προσλήψεις θα γίνουν βάσει του νέου ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης στους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις για το απαραίτητο διάστημα υλοποίησης του έργου που συμμετέχει.
 
Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί από πιστώσεις εντεταγμένων έργων ΕΣΠΑ, καθώς και από συγχρηματοδούμενα έργα τρίτων του υπουργείου Πολιτισμού. 

1.549 γυμναστές

Περί τους 1.549 καθηγητές φυσικής αγωγής θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε δήμους όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Στ. Κοντονή. Οι νέοι γυμναστές θα στελεχώσουν τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, ενώ θα είναι ελαφρώς περισσότεροι από εκείνους που είχαν προσληφθεί για το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2014 (1.232 πτυχιούχοι φυσικής αγωγής).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.