3.000 νεοι νοσηλευτες μεσω «επετηριδας»

Στην πρόσληψη 3.000 νέων νοσηλευτών μέσω «επετηρίδας» που θα λειτουργεί ως ετήσιος κυλιόμενος πίνακας θα προχωρήσει τον Οκτώβριο το ΑΣΕΠ, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο και τον χρόνο διορισμού του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Για φέτος η «επετηρίδα» αυτή θα περιλαμβάνει όλους τους επιλαχόντες της προκήρυξης 7Κ/2009, ενώ από το 2011 και κάθε Οκτώβριο το ΑΣΕΠ θα προκηρύσσει τη διαδικασία κατάρτισης του Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης, στον οποίο θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υποψήφιοι των ειδικοτήτων-κλάδων ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΔΕ Νοσηλευτικής Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, Παρασκευαστών, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Χειριστών-Εμφανιστών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων, Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Κοινωνικών Λειτουργών, Φυσιοθεραπευτών, Βρεφονηπιοκόμων, Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Επιμελητών και Λογοθεραπευτών.

 

Ηδη κατατέθηκε η ειδική τροπολογία για τη νέα διαδικασία επιλογής μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ η φετινή προκήρυξη αναμένεται το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εξής η διαδικασία επιλογής νοσηλευτικού προσωπικού θα γίνεται έως και τρεις φορές τον χρόνο, όταν το ΑΣΕΠ θα δημοσιεύει την «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων» των φορέων της Υγείας. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι υποψήφιοι έχουν ενταχθεί στον εκάστοτε ισχύοντα Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.