2532 προσληψεις στο Δημοσιο

Την πρόσληψη 2.532 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων σε υπουργεία, δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, νομαρχίες, περιφέρειες, νοσοκομεία, εφορίες αρχαιοτήτων, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς προβλέπουν δεκάδες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και των ίδιων των φορέων.

Τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη που αφορά στην κάλυψη, με το σύστημα της σειράς προτεραιότητας, 1.038 θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διαφόρων ειδικοτήτων στον τομέα της Υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας).

Προκηρύξεις

Οι ζητούμενες ειδικότητες είναι διοικητικού – λογιστικού, μηχανικών, βιολόγων, φαρμακοποιών, βρεφονηπιοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, τεχνολογικών εφαρμογών, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων, πληροφορικής, τεχνικής, μαγείρων, τηλεφωνητών, πληρωμάτων ασθενοφόρων κ.α.

Η επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ περιλαμβάνει την κάλυψη 185 θέσεων διάφορων ειδικοτήτων (ΠΕ – ΤΕ διοικητικού – λογιστικού, βιβλιοθηκονόμων, ιατρών ειδικοτήτων, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βιβλιοφυλάκων) στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τις δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους φορείς του υπουργείου Παιδείας με το σύστημα της σειράς προτεραιότητας.

Έχει ακόμη καταρτιστεί η προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 300 θέσεων των κατηγοριών ΠΕ διοικητικού – οικονομικού και κοινωνιολόγων και ΤΕ διοικητικού – λογιστικού του υπουργείου Εσωτερικών και των περιφερειών σε διάφορες νομαρχίες της χώρας.

Προκήρυξη έχει ετοιμαστεί και για την κάλυψη, επίσης με σειρά προτεραιότητας, 80 θέσεων διάφορων ειδικοτήτων του υπουργείου Γεωργίας στις νομαρχίες Αθήνας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ειδικότητες ΠΕ χημικών, οικονομικού (διοίκησης επιχειρήσεων, στατιστικής, λογιστικής κ.λπ.), οικιακής οικονομίας (οικολογίας, διαιτολογίας), διοικητικού (νομικής), βιβλιοθηκονόμων, ΤΕ διοικητικού – λογιστικού, βιβλιοθηκονόμων.

Γραπτοί διαγωνισμοί

Σε εκκρεμότητα παραμένει η προκήρυξη πλήρωσης, με σειρά προτεραιότητας, 1.556 πτυχιούχων ΠΕ και ΤΕ, ειδικοτήτων διοικητικού – οικονομικού, πολιτικών επιστημών, δημόσιων σχέσεων, ιατρών ειδικοτήτων, βρεφονηπιοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, νηπιαγωγών, καθηγητών φυσικής αγωγής, δικηγόρων κ.ά. στους δήμου και τα νομικά πρόσωπα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι προετοιμάζεται και η διενέργεια δύο γραπτών διαγωνισμών. Γραπτός διαγωνισμός, που προσδιορίζεται για μετά το Φεβρουάριο, προβλέπεται σε προκήρυξη 800 θέσεων κατηγορίας ΠΕ του υπουργείου Οικονομικών για τις ειδικότητας διοικητικών, δημοσιονομικών και τελωνειακών υπαλλήλων.

Ο δεύτερος γραπτός διαγωνισμός, που τοποθετείται περίπου την ίδια χρονική περίοδο –και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί να διενεργηθούν μαζί- αφορά στην κάλυψη περίπου 900 θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικού – λογιστικού στην Αγροτική Τράπεζα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.