24ωρη απεργια ΑΔΕΔΥ στις 22 Απριλιου

24ωρη απεργία για την Πέμπτη 22 Απριλίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική και εισοδηματική πολιτικής της κυβέρνησης. Συνέντευξη τύπου για το θέμα παραχώρησαν χθες μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο νομό Ροδόπης.

Ο πρόεδρος του τμήματος Παναγιώτης Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίθεση τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στο θέμα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και κάλεσε τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο να συμμετέχει στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην είσοδο της νομαρχίας όπου και βρίσκονται τα γραφεία του τμήματος για να διαδηλώσουν για την ακολουθούμενη πολιτική.

 

Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς αδυνατούν να κατανοήσουν την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης όταν από την πλευρά της πληρώνει πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για δικές της παραλείψεις, όταν στηρίζει το τραπεζικό σύστημα, τη στιγμή που στο δημόσιο έλλειμμα προσθέτει τα ελλείμματα του ασφαλιστικού ταμείων του ιδιωτικού τομέα και περικόπτει επιδόματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

 

«Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και εν όψει του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει το Νοέμβριο προκηρύσσουμε και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου για να εξετάσουμε την κατάσταση», κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς

 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Ροδόπης κ. Γιώργος Ιωαννίδης μετέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, «τη στιγμή που είμαστε οι τελευταία αμειβόμενοι στην Ευρώπη να είμαστε αυτοί που θα πληρώσουν τα βάρη και όχι αυτοί που την δημιούργησαν και οι οποίοι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση χάραξε ως μονόδρομο το δρόμο σύμφωνα με τον οποίο αφαιρεί συνεχώς δικαιώματα των εργαζομένων και δη των δημοσίων υπαλλήλων και με βάση όλα όσα λέγονται και γράφονται από τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης οι αφαιρέσεις των εργασιακών δικαιωμάτων μας αν μπει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα τα οδηγήσουν σε χειρότερο επίπεδο και για αυτό και είναι ανάγκη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων να αντιδράσει και να μην παρουσιάζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Καταλαβαίνουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται και σαφώς δεν στηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης, κατανοούμε την κυβέρνηση ότι επωμίσθηκε αυτό το βάρος από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση απαιτούμε να σταθεί κοντά στον άνθρωπο και όχι εναντίον του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.