24 αιτησεις επενδυτικων σχεδιων απο την ΑΜΘ στο Καθεστως Ενισχυσης «Μεταποιηση – Εφοδιαστικη Αλυσιδα»

Σε εξέλιξη άλλα δύο καθεστώτα ενίσχυσης

Ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο Καθεστώς Ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. 

Στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 401 επενδυτικά σχέδια προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.004.412.060,19€.Βάσει των συγκεκριμένων αιτήσεων προβλέπεται η δημιουργία άνω των 3.800 νέων θέσεων εργασίας.

24 επενδυτικά σχέδια αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 54.449.252,96 ευρώ

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των ανωτέρω αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Υπενθυμίζεται ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων για τα δύο άλλα καθεστώτα ενίσχυσης Τουριστικών Επενδύσεων και Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 5 Δεκεμβρίου 2022 και 30 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Η απόλυτη επιτυχία με την οποία στέφθηκε ο 1ος κύκλος του 1ου καθεστώτος του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 έρχεται ως ακόμη μία, ισχυρή απόδειξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία με αιχμή τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα. Ταυτόχρονα, αποτελεί και επιστέγασμα της εξαιρετικά προσεγμένης προεργασίας που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, για την οποία θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου και τα υπηρεσιακά στελέχη στο Υπουργείο. Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων προοιωνίζεται ανάλογη συνέχεια τόσο στα άλλα δύο καθεστώτα, Ενίσχυσης Τουριστικών Επενδύσεων και Αγροδιατροφής, στα οποία είναι σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων, όσο και τα υπόλοιπα καθεστώτα τα οποία επίκειται διαδοχικά να προκηρυχθούν. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να προωθήσουμε επενδύσεις και να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις στην κατεύθυνση αύξησης της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω και της υιοθέτησης της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας και ενθάρρυνσης της εξωστρέφειάς τους, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προς όφελος συνολικά της οικονομίας και του ελληνικού λαού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.