20 ιστιοπλοικα σκαφη στο 1ο North Aegean Boat Show στο Φαναρι

Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση, που φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή αλλά και τις δυνατότητες του ιστιοπλοϊκού τουρισμού

Τις πόρτες του άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου το 1ο North Aegean Boat Show 2024, στο Φανάρι Ροδόπης, όπου μέχρι την Κυριακή θα βρίσκονται 20 ιστιοπλοϊκά σκάφη, στην πρώτη έκθεση σκαφών στην ιστορία της περιοχής, αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Κορυφαία ιστιοφόρα βρέθηκαν στο λιμάνι του Φαναρίου, σε μια εκδήλωση που προωθεί τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά αναμένεται και να προσελκύσει πολύ κόσμο στο Φανάρι, ενώνοντας φορείς του τουρισμού, αλλά και τις τοπικές αρχές.

Άλλωστε το North Aegean Boat Show αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής, της Athenian Yachts, της North Sailing, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και της Κοινότητας Φαναρίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα σκάφη, αλλά και να κάνουν δωρεάν βόλτες με ένα καταμαράν και  ένα ιστιοπλοϊκό, στο ύψος του τουριστικού  περιπτέρου και πίσω, καθώς και το ειδικό υποβρύχιο το ΝΕΜΟ, που  έχει γυάλινο βυθό ώστε να μπορούν οι μικρότεροι  επισκέπτες να δουν τον βυθό, παρόλο που στην αρχή της πρώτης μέρας, ο ισχυρός άνεμος που έπνεε παραθαλάσσια δεν επέτρεψε να ξεκινήσουν μαζί με την εκδήλωση αυτές οι περιηγήσεις.

Μια μεγάλη συνεργασία

Στο εύρος των φορέων και εταιρειών που συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο στάθηκε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου κ. Δημήτρης Μπένης, σε μια σύμπραξη του Δημόσιου, του Ιδιωτικού τομέα και του Αθλητισμού, προσπαθώντας να προωθήσουν τον Αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. «Είμαστε μια πανέμορφη περιοχή που δυστυχώς είναι μακριά από το κέντρο, οπότε δεν απολαμβάνει αυτά που θα απολαύσει μια εταιρεία ή ένας όμιλος στην κεντρική ή το Νότια Ελλάδα», σημείωσε, για αυτό και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το North Aegean Boat Show.

Στάθηκε δε στην παρουσία στην εκδήλωση δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ναυτικού τουρισμού, την Athenian Yachts και την North Sailing. Τα σκάφη είναι επισκέψιμα για να μπορέσει ο κόσμος να δει τι σημαίνει σκάφος, πώς μπορεί να κάνει τουρισμό με αυτό, ενώ θα κάνουν βόλτες με τα σκάφη οι μεγάλοι, και οι μικροί με το υποβρύχιο που μπορούν να δουν το βυθό. Παράλληλα θα έχουν παρουσία εκθέτες με προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

«Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια προσπάθεια, και είναι η αρχή για να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες εταιρείες στην αγκαλιά της περιοχής και του Φαναρίου, ώστε να την αναδείξουμε και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο» κατέληξε.

Φιλοδοξούν να φέρουν περισσότερο κόσμο στο Φανάρι

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης αναφέρθηκε στη σημασία του να φιλοξενείται στο Φανάρι μια τέτοια εκδήλωση, και πως αναμένουν σημαντική επισκεψιμότητα όλες τις ημέρες που τα σκάφη θα βρίσκονται εκεί, από κόσμο που θα θελήσει να έρθει πιο κοντά στο yachting, καθώς η περιοχή μας δεν έχει μεγάλη επαφή με το αντικείμενο.

Αυτή η κίνηση άλλωστε έχει σαν στόχο να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στην περιοχή, και να δώσουν στον κόσμο επιπλέον λόγους για να επισκεφτούν το Φανάρι.

Στάθηκε επιπλέον στις βόλτες που θα γίνονται, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, με τα σκάφη και το μικρό υποβρύχιο, καθώς και τους εκθέτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.