2.402 θεσεις με συμβασεις εργου

Στην έγκριση 2.402 θέσεων προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου προχώρησε την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 

Οι φορείς για τους οποίους εγκρίθηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης έργου μπορούν εφόσον δεν απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης να προχωρήσουν στην ανάρτηση των προκηρύξεων.

 

Σημειώνεται πάντως ότι το ΑΣΕΠ συνεχίζει την επεξεργασία των αιτημάτων των φορέων, καθώς μέχρι σήμερα έχει ανάψει πράσινο φως για την πρόσληψη 23.212 ατόμων με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε 750 φορείς, ενώ τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή έχουν ξεπεράσει τις 40.000.

 

Για τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου θα εφαρμοστούν τα κριτήρια που προβλέπονται για την επιλογή και πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, με πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ (έλεγχος ανακοίνωσης πινάκων κατάταξης και ενστάσεων).

 

Το ΑΣΕΠ για τη διευκόλυνση των πολιτών προχώρησε στην κατάρτιση μιας σειράς νέων εντύπων και υποδειγμάτων για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

 

Τα νέα έντυπα έχουν ήδη καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και συνοδεύονται από σχετικό παράρτημα, το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση τους, τα δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων.

 

Στα νέα έντυπα οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώνουν τον αριθμό της προκήρυξης, τα στοιχεία του φορέα στον οποίο απευθύνουν την αίτησή τους και εν συνεχεία θα πρέπει να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τους τίτλους σπουδών, τα λοιπά προσόντα, καθώς και τις επιδιωκόμενες επιλογές απασχόλησης κατά σειρά προτίμησης.

 

Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
– Αντίγραφο ταυτότητας.
– Πιστοποιητικό ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
– Βασικό τίτλο σπουδών (για υποψήφιο που συμμετέχει στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ για την κατηγορία ΥΕ, μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
– Μεταπτυχιακό τίτλο για κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ (μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
– Πιστοποιητικά απόδειξης χειρισμού Η/Υ (μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
– Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (μόνο αν ζητείται από την ανακοίνωση).
– Αδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ (μόνο για τις ειδικότητες που απαιτείται).
– Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο (για την απόδειξη εντοπιότητας).
– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (για την απόδειξη της ιδιότητας του μόνιμου κατοίκου άλλων νομών ή του δημότη χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
– Βεβαίωση ΟΑΕΔ (για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας).
– Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Αρκεί η προσκόμιση του ενός εκ των δύο πιστοποιητικών, εφόσον από αυτό αποδεικνύεται αναμφίβολα η πολυτεκνική ιδιότητα.
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για την απόδειξη ύπαρξης ανήλικων τέκνων).

 

Σημειώνεται ότι περιλαμβάνονται και άλλα δικαιολογητικά, όπως πχ. για την απόδειξη του κριτηρίου της μονογονεϊκής οικογένειας, αλλά και την απόδειξη εμπειρίας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.