2.068 αιτησεις υποβληθηκαν στη Ροδοπη για το προγραμμα κοινωφελους εργασιας

Εξαπλάσιες οι υποβληθείσες αιτήσεις σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις στο σύνολο της χώρας

Καταμετρώντας εξαπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
 
Το πρόγραμμα αφορά σε 32.000 προσλήψεις με πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ κατατέθηκαν συνολικά 192.571 αιτήσεις από ανέργους, εξαπλάσιος δηλαδή σχεδόν αριθμός από τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί.
 
Στο νομό Ροδόπης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του οργανισμού υποβληθήκαν 2.068 αιτήσεις, ενώ όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.
 
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων δικαιούχων, ύστερα από επιλογή που θα γίνει μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υποβολή ενστάσεων, ο έλεγχός τους και τελικά, θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων. 

Εντός Μαΐου η προκήρυξη 20.000 ακόμα θέσεων

Επίσης εντός του Μαΐου αναμένεται να προκηρυχθεί το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά 20.000 θέσεις εργασίας σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς.
 
Η πρώτη πρόσκληση θα γίνει για την κάλυψη 720 θέσεων φύλαξης στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τη «μερίδα του λέοντος» στις προσλήψεις θα διεκδικήσουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 77 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ειδικότητες, ενώ για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.