2.000 σπουδαστες στις Σχολες της Αστυνομιας

Διαγωνισμό για την κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για την εισαγωγή δόκιμων ανδρών – γυναικών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η εισαγωγή των δοκίμων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων θα γίνει χωρίς διάκριση φύλου και ποσοστό θέσεων, με το σύστημα του ενιαίου απολυτηρίου και των ειδικών εισιτηρίων εξετάσεων για τους υποψήφιους του εξωτερικού. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων ορίζεται σε 1.900, ενώ στη Σχολή Αξιωματικών θα εισαχθούν 80 ιδιώτες και 20 αστυνομικοί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υποψήφιοι οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου που εξετάζονται στο εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος, υποψήφιοι προηγούμενων ετών χωρίς νέα εξέταση, υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών (π.χ. τέκνα πολυτέκνων, αναπήρων κλπ), υποψήφιοι του εξωτερικού και αθλητές που έχουν πετύχει εξαιρετική αγωνιστική διάκριση τουλάχιστον πανευρωπαϊκού επιπέδου και επιθυμούν να προσληφθούν καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων. Ειδικότερα:

-Σχολή Αστυφυλάκων

Οι υποψήφιοι που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων είναι 1900 και οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

• 80 θέσεις θα καλυφθούν από τους ιδιώτες που είναι κάτοχοι πτυχίου του άρθρου 31 παρ.1 περ. α΄ του Ν.3320/2005 (Α-48), δηλαδή κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου σπουδών ημερήσιου ΤΕΕ των τομέων Μηχανολογικού, Ηλεκτρολογικού, Ηλεκτρολογικού Ηλεκτρονικού, Κατασκευών Οικονομίας και Διοίκησης, Ναυτικού και Ναυτιλιακού, Πληροφορικής – Δικτύων Η/Υ, Χημικών Εργαστηριακών Εφαρμογών, Υγείας και Πρόνοιας και Τομέα Γεωπονίας, τροφίμων και Περιβάλλοντος και αντίστοιχων προς αυτούς τομέων των πρώην ΤΕΛ ή των Ναυτικών Λυκείων, που δεν υπάγονται στις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 2 του Ν. 2525/1997 (ΦΕΚ 188 Α΄), αλλά και στις τροποποιήσεις του, είναι 80.

• 187 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου, προηγούμενων ετών σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος.

• 56 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997 (Α΄-266) σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4 περιπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/20014 (ΦΕΚ Α΄-90).

• Οι υπόλοιπες 1.627 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος.

-Σχολή Αξιωματικών

Στη Σχολή Αξιωματικών θα εισαχθούν συνολικά 80 ιδιώτες.

• 8 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου, προηγούμενων ετών σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος.

• Δύο θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν.2552/1997 (Α΄, 266) σε συνδυασμός με το άρθρο 1 παρ. 4 περιπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001 (ΦΕΚ Α΄-90).

• Ποσοστό 87%, δηλαδή 70 θέσεις, καλυφθούν από υποψηφίους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών καθορίζεται σε 20, δηλαδή ποσοστό 20% του συνολικού αριθμού εισαγόμενων (ιδιωτών, αστυνομικών). Από τον αριθμό αυτό:

• Ποσοστό 10% δύο θέσεις δηλαδή, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγούμενων ετών του Ενιαίου Λυκείου χωρίς νέα εξέταση.

• Ποσοστό 90% δηλαδή 18 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Ενιαίου Απολυτηρίου με εξετάσεις.

Το κείμενο της προκήρυξης, καθώς και η αίτηση συμμετοχής των υποψηφίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (www.ydt.gr). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τηλ. 210-6980910 και στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Η κατανομή των θέσεων

Αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ως εξής:

Α΄ Σύστημα Ενιαίου Απολυτηρίου (χωρίς νέα εξέταση)

Ι. Σχολή Αστυφυλάκων

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 168

Ειδικών κατηγοριών (άνδρες-γυναίκες) 19

ΙΙ. Σχολή Αξιωματικών Ιδιώτες Αστυνομικοί

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 8 2

Β΄ Υποψήφιοι εξωτερικού (Ν. 2909/2001)

Ι. Σχολή Αστυφυλάκων

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 56

ΙΙ. Σχολή Αξωματικών

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 2

Γ΄ Σύστημα Ενιαίου Απολυτηρίου (Με εξετάσεις)

Ι. Σχολή Αστυφυλάκων

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 1.464

Ειδικών κατηγοριών (άνδρες-γυναίκες) 163

ΙΙ. Απόφοιτοι Τ.Ε.Ε

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 27

Ειδικών κατηγοριών (άνδρες-γυναίκες) 3

ΙΙΙ. Σχολή Αξιωματικών Ιδιώτες Αστυνομικοί

Με σειρά επιτυχίας (άνδρες-γυναίκες) 63 16

Ειδικών κατηγοριών (άνδρες-γυναίκες) 7 2

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.