16.000 υποψηφιοι στη μαχη για τις 230 θεσεις στην Εθνικη Τραπεζα

Με τη συμμετοχή περίπου 16.000 υποψηφίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Απριλίου ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 230 θέσεων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αλλά και τα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί, τόσο από την Ανεξάρτητη Αρχή που έχει αναλάβει τη διενέργεια του διαγωνισμού, όσο και από την Εθνική Τράπεζα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία και μόνο ημέρα και συγκεκριμένα από τις 10.00 έως τις 14.00 και οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μεταξύ 09.00 και 09.30, ενώ μετά το κλείσιμο των θυρών δεν θα επιτραπεί η είσοδός τους σε αυτά.

 

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) στις εξής ενότητες: Γλωσσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, αριθμητικών ικανοτήτων- δεξιοτήτων, γενικών γνώσεων και ξένης γλώσσας (Αγγλικά).

 

Η κλίμακα βαθμολογίας σε όλες τις εξεταζόμενες ενότητες θα είναι από 0-100 μονάδες και βάση οι 50 μονάδες.
Σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης θα ισχύσει η μέθοδος της αρνητικής βαθμολογίας και αφαίρεση στην περίπτωση αυτή του 1/4 της αναλογούσης στην ερώτηση βαθμολογίας.

 

Επιτυχόντες θα θεωρηθούν όσοι θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον τη βάση σε καθεμία από τις εξεταστέες ενότητες. Συμψηφισμός της βαθμολογίας των ενοτήτων δεν επιτρέπεται. Επίσης δεν επιτρέπεται η αναθεώρηση των γραπτών.

 

Από τους επιτυχόντες θα προσληφθούν οι πρώτοι, κατά τη σειρά της βαθμολογικής κατάταξής τους, προς πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα γίνει κλήρωση από την Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού στην οποία θα μπορούν να παρίστανται και οι ισοβαθμήσαντες.

 

Η πλήρωση των θέσεων από τον ενιαίο πίνακα κατά νομό ή δήμο ή νησί ή κατά Διοικητική Περιφέρεια ή από τον ενιαίο πίνακα της Επικράτειας θα γίνεται κατά σειρά επιτυχίας και εφόσον ο υποψήφιος, προσκαλούμενος προς πρόσληψη, δηλώσει ότι δέχεται να υπηρετήσει για τουλάχιστον μία 7ετία στη θέση για την οποία θα προσληφθεί, διαφορετικά θα αποκλείεται και θα καλείται ο επόμενος κατά σειρά επιτυχίας.

 

Σε περίπτωση που υποψήφιος είναι επιτυχών- επιλαχών σε περισσότερους του ενός ενιαίους πίνακες επιτυχόντων- επιλαχόντων διαφορετικών περιοχών και προκύπτει ότι βάσει της βαθμολογίας του δύναται να επιλέξει να καλύψει ταυτόχρονα περισσότερες της μιας προκηρυχθείσες θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί, τότε η Τράπεζα θα τον προσκαλεί να επιλέξει τη θέση ποιας περιοχής επιθυμεί να καλύψει και να δηλώσει ότι δέχεται να υπηρετήσει για τουλάχιστον μία 7ετία στη θέση αυτή. Οι πίνακες επιτυχόντων- επιλαχόντων θα εκδοθούν το αργότερο εντός 2 μηνών από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.