158 αριστες ευκαιριες σταδιοδρομιας μεσα στα Ευρωπαικα Θεσμικα Οργανα

«Άνοιξαν» αυτόν τον Μάρτιο του 2018

Ένα ακόμη έτος σημαίνει έναν ακόμη γύρο τον διαγωνισμό των Μεταπτυχιακών Διαχειριστών του EPSO (EPSO/ AD / 356/18).

Φέτος, οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 8 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 10 Απριλίου του 2018. Πρόκειται για μια διαδικασία δύο ημερών, ξεκινώντας με την διαβεβαίωση της καταλληλότητας των υποψηφίων και την δήλωση γνώσης των Ευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ σε δεύτερη φάση θα πρέπει να επιλέξετε την πρώτη και την δεύτερη γλώσσα όπως επίσης και θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα της αίτησης.

Τι ακριβώς είναι ένας Μεταπτυχιακός Διαχειριστής

Μπορεί ακόμα να αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ένας Απόφοιτος Διαχειριστής και τι κάνει.

Ρόλος των διαχειριστών είναι να στηρίξουν τους φορείς λήψης αποφάσεων συγκεκριμένων θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην εκπλήρωση της αποστολής του  ιδρύματός τους. Το AD5 αναφέρεται τον βαθμό που οι απόφοιτοι αρχίζουν τη σταδιοδρομία τους ως διοικητικοί υπάλληλοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Οι απόφοιτοι που προσλαμβάνονται σε αυτόν τον βαθμό μπορούν να ανατεθούν σε διαφορετικούς τύπους εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες του ιδρύματος για την χάραξη πολιτικής του, τη διοίκηση κλπ.

Πώς να προκριθείτε για τον διαγωνισμό

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, πρέπει να αποδείξετε την καταλληλότητά σας, κατέχοντας τα ακόλουθα:

  • Να είστε πολίτης μιας χώρας της ΕΕ
  • Έχετε γνώση μιας ή των επίσημων γλωσσών της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση μιας δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΕΕ
  • Έχει ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση (τριών ετών)

Τι θα περιλαμβάνουν οι εξετάσεις;

Η υποβολή αίτησης για διαγωνισμό μεταπτυχιακών διαχειριστών σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλετε και να περάσετε τις εξετάσεις και τις εξετάσεις δεξιοτήτων.

Οι οκτώ γενικές δεξιότητες που θα δοκιμαστούν είναι:

  • Ανάλυση και επίλυση προβλημάτων
  • Επικοινωνία
  • Παράδοση ποιότητας και αποτελέσματα
  • Εκμάθηση και ανάπτυξη
  • Απόδοση προτεραιότητας και σωστή οργάνωση
  • Συνεκτικότητα
  • Συνεργασία
  • Ηγεσία

Αυτά θα καθοριστούν μέσω των ακόλουθων τύπων εξετάσεων:

  • Δοκιμές λεκτικής, αφηρημένης και αριθμητικής αιτιολογίας (δοκιμές προεπιλογής)
  • E-Tray(ενδιάμεσοςέλεγχος)
  • Κέντρο αξιολόγησης (Μελέτη , Προφορική Παρουσίαση, Ομαδική Άσκηση, Συνέντευξη με επίκεντρο την Ικανότητα)

Ορισμένες συμβουλές για να σας βοηθήσουν με τον διαγωνισμό EPSO

Την διαδικασία συμμετοχής στον Διαγωνισμό Διαχειριστών της EPSO δεν χρειάζεται απαραίτητα ότι πρέπει να την περάσετε μόνοι σας. Η Epsotraining, ένας δικτυακός τόπος που ειδικεύεται στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλους τους διαγωνισμούς της ΕΕ, προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές για να σας βοηθήσει να αριστεύσετε στον διαγωνισμό.

Τα απαραίτητα «4 Π»

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε για να αξιολογήσετε και να γνωρίσετε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Αυτά τα 4 Π είναι:

  • Ποιος είναι κατάλληλος: Εάν θέλετε να κάνετε αίτηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλογής- τόσο τις γενικές όσο και τις ειδικές. Μπορείτε να τις βρείτε στο 3ο κεφάλαιο της προκήρυξης διαγωνισμού.
  • Πώς θα γίνεται η διαδικασία επιλογής, από τι θα αποτελείται; Αυτό είναι σημαντικό, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε και τι να προετοιμαστείτε.
  • Πότε θα λάβει χώρα; Να γνωρίζετε πότε μπορείτε να αρχίσετε να υποβάλετε αίτηση, ποια είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και πότε θα προγραμματιστεί η εξέταση
  • Πού θα γίνει η εξέταση;Πρέπει να γνωρίζετε πού θα πραγματοποιηθεί η κάθε φάση. Είναι σύνηθες οι τελευταίες φάσεις των διαγωνισμών να διεξάγονται στις Βρυξέλλες, αλλά οι αρχικές εξετάσεις διεξάγονται σε πολλές διαφορετικές πόλεις. Η πόλη σας έχει έναν τόπο για τις εξετάσεις EPSO ή θα πρέπει να κανονίσετε να ταξιδέψετε στον πλησιέστερο τόπο που θα γίνονται εξετάσεις;

Διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τους Διαγωνισμούς EPSO

Οι συχνές ερωτήσεις παρέχουν την καλύτερη πηγή για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό. Εκεί υποβάλλονται συγκεκριμένες ερωτήσεις και δίνονται απαντήσεις. Έτσι, όποια και αν είναι η ερώτησή σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα βρίσκεται σε αυτές τις σελίδες. Μπορείτε να ελέγξετε ότι θέλετε για τους τον Διαγωνισμό Μεταπτυχιακών Διαχειριστών (EPSO / AD / 356/18) εδώ.

Σχεδιάστε ένα πλάνο προετοιμασίας / εκπαίδευσης

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που υπάρχει. Πριν από αυτό, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εξετάσεις προεπιλογής είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας επιλογής, καθώς είναι οι πιο δύσκολες από πλευράς ανταγωνισμού. Εάν κατά τη διάρκεια της φάσης του κέντρου αξιολόγησης διαπιστώσετε ότι συνήθως ανταγωνίζεστε άλλους 2 υποψηφίους για τον εφεδρικό κατάλογο, κατά τη φάση προεπιλογής θα μπορούσατε να ανταγωνίζεστε ακόμη και άλλους 99 υποψηφίους.

Επομένως, γνωρίζοντας ήδη τη δομή των εξετάσεων, τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τον τρόπο με τον οποίο μοιάζουν οι εξετάσεις αλλά και οι εξετάσεις στον υπολογιστή, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκλησή του να περάσετε τις εξετάσεις EPSO.

Για αυτό σχεδιάστε ένα πλάνο προετοιμασίας -εκπαίδευσης, λύστε τα δωρεάν  τεστ για να αποκτήσετε πλεονέκτημα γνώσης και να αναγνωρίσετε να αδύναμα σημεία σας προσεκτικά. Διαβάστε την προκήρυξη διαγωνισμού και γνωρίστε το σκορ που θα πρέπει να στοχεύσετε για να περάσετε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.