12 οκταμηνιτες ζητα ο Δημος Κομοτηνης

Κοινωνικούς Λειτουργούς, Πολιτικούς Μηχανικούς και άλλες ειδικότητες για να καλυφθούν τα κενά στις υπηρεσίες του

Την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την αίτηση για πρόσληψη συνολικά 12 ατόμων, με στόχο να καλύψουν κενά στις υπηρεσίες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8 μηνών.
 
Η επιλογή των ειδικοτήτων έγινε με βάση τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος αποτελεί τον πλέον υποστελεχωμένο μητροπολιτικό δήμο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Έτσι ο Δήμος Κομοτηνής θα προβεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του προσωπικού των εξής ειδικοτήτων:2 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 2 ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, 1 ΠΕ Πληροφορικής, 1 ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων.
 
Το πρόβλημα υποστελέχωσης εντείνει το γεγονός ότι ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω των διευθύνσεών του και βάσει του Καλλικράτη, παρέχει τις υπηρεσίες του και στους υπόλοιπους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, τους Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δόμησης, η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θεσμικά στους προαναφερθέντες δήμους της Ροδόπης.
 
Η έλλειψη αυτή του προσωπικού αντανακλάται και στην δυνατότητα του Δήμου Κομοτηνής να διεκδικήσει έργα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και άλλους ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς κατά βάση τα προγράμματα αυτά είναι ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα οι δήμοι που έχουν πληρότητα προσωπικού, ιδιαίτερα οι ομοειδείς, να έχουν προβάδισμα ως προς την προετοιμασία, υποβολή και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.
 
Ειδικότερα, ο Δήμος Κομοτηνής δεν απασχολεί κανέναν ΠΕ Κοινωνικών  Λειτουργών ενώ προβλέπονται 4 θέσεις στον ΟΕΥ του Δήμου.  Επίσης απασχολούνται 5 ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σε σύνολο 8 θέσεων, 3 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών σε σύνολο 14 θέσεων, 2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού σε σύνολο 5 θέσεων, 2 ΠΕ Πληροφορικής σε σύνολο 3 θέσεων,  4 ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών σε σύνολο 7 θέσεων και 5 ΔΕ Ηλεκτρολόγων σε σύνολο 10 θέσεων.
 
Θα πρέπει δε να τονιστεί, ότι οι κενές οργανικές θέσεις δεν αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής -οι οποίες είναι μεγαλύτερες- αλλά προέκυψαν βάσει  του N. 4024/2011 περί κατάργησης κενών οργανικών θέσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.