112000 αιτησεις για 450 θεσεις της ΕΤΕ

ρεκόρ αιτήσεων για τον Γραπτό Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας: υποβλήθηκαν 112.000 αιτήσεις για 450 θέσεις. Σύμφωνα με την προκήρυξη της Τράπεζας, θα προσληφθούν 450 υπάλληλοι του κλάδου κύριου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της. Η διενέργεια του διαγωνισμού και η διεξαγωγή των εξετάσεων, η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η μετάδοσή τους στα εξεταστικά κέντρα θα ανατεθούν στο ΑΣΕΠ και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με ευθύνη του Συμβουλίου. Η ημερομηνία, η ώρα διεξαγωγής, τα εξεταστικά κέντρα και οι χώροι διενέργειας του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από την Τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή ημερομηνία που θα διαγωνισθούν οι υποψήφιοι είναι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2004.

Πρέπει να διευκρινισθεί ότι η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να μην προσλάβει ή να απολύσει όσους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ή έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Επίσης δικαιούται να αρνηθεί την πρόσληψη σε υποψήφιο που διώκεται ή έχει καταδικασθεί για αδίκημα, που κατά την κρίση της επηρεάζει την υπηρεσία του και θεωρείται ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του υπαλλήλου της Τράπεζας (ενδεικτικά αναφέρονται: κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση, απιστία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, εγκλήματα κατά των ηθών).

Πίνακες κατάταξης

Αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης, θα καταρτισθούν πίνακες βαθμολογικής κατάταξης κατά νομό ή κατά νησί ή κατά δήμο και ενιαίος πίνακας για Αθήνα – Πειραιά.

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων θα καθορισθεί από τη βαθμολογία που θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών των τριών εξεταζόμενων μαθημάτων και του βαθμού του απολυτηρίου.

Η κλίμακα βαθμολογίας σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι 0-100 βαθμοί και βάση οι 50 βαθμοί για κάθε μάθημα. Σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης θα ισχύσει η μέθοδος της αρνητικής βαθμολογίας. Επιτυχόντες θα θεωρηθούν όσοι συγκεντρώσουν τουλάχιστον τη βάση σε καθένα από τα εξεταστέα μαθήματα. Συμψηφισμός της βαθμολογίας των μαθημάτων δεν επιτρέπεται. Επίσης δεν επιτρέπεται η αναθεώρηση των γραπτών. Αυτονόητο είναι ότι από τους επιτυχόντες θα προσληφθούν οι πρώτοι κατά τη σειρά της βαθμολογικής κατάταξης τους και θα τηρηθεί η σειρά προτίμησης των υποψηφίων, κατά νομό ή νησί ή δήμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Σε περίπτωση ισοβάθμιας θα γίνει κλήρωση από την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, στην οποία θα μπορούν να παρίστανται και οι ισοβαθμήσαντες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.