100 πτυχιουχοι στην ΕΛ.ΑΣ. για τη διωξη του οικονομικου εγκληματος

Στην πρόσληψη 100 φοροτεχνικών, λογιστών, πληροφορικάριων και ειδικών στις τραπεζικές εφαρμογές προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.  Σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαγωνισμό για την πρόσληψη Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες ανεξαρτήτως φύλου, αλλά και εν ενεργεία αστυνομικοί οι οποίοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως και τις 8 Φεβρουαρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής, ενώ σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε τεστ προσωπικότητας, καθώς και σε υγειονομικές εξετάσεις.

Ειδικότερα δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες εφόσον δεν υπερβαίνουν το 32ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τους εν ενεργεία αστυνομικούς το όριο ηλικίας είναι τα 40 έτη.

Οι προσληφθέντες θα αποτελέσουν ένα ειδικό Σώμα στο οποίο θα ανατεθούν αυξημένες αρμοδιότητες, με έμφαση στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνονται εξάλλου η εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και συνδικάτων του εγκλήματος αλλά και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, της διακίνησης του μαύρου χρήματος κ.ά. Αιτήσεις έως 8 Φεβρουαρίου.

 

• Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως και τις 8 Φεβρουαρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής τους για τους μεν ιδιώτες και στην Υπηρεσία που υπηρετούν για τους δε εν ενεργεία αστυνομικούς.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

• Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των κατά κατηγορία και ειδικότητα τίτλων σπουδών που καθορίζονται με την προκήρυξη. Στους τίτλους σπουδών θα πρέπει να αναγράφεται ο βαθμός και το έτος απόκτησης του τίτλου. Εάν ο τίτλος σπουδών έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται και επίσημη μετάφραση και επιπλέον πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ, για την ισοτιμία του τίτλου.

• Πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών.

• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα – Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας.

Σε περίπτωση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για περισσότερες της μιας ειδικότητες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά για κάθε ειδικότητα.

Τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του στον διαγωνισμό, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Από το περιεχόμενο των αποδεικτικών εγγράφων ή βεβαιώσεων πρέπει να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο κριτήριο ή ιδιότητα υπήρχε κατά την τελευταία ημέρα λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ιδιώτες υποψήφιοι που θα περιληφθούν στον κυρωμένο τελικό πίνακα επιτυχόντων καλούνται κατά σειρά επιτυχίας και σε αριθμό ίσο με τον αριθμό που ορίζεται στην προκήρυξη κατά κατηγορία και ειδικότητα να προσέλθουν προς εξέταση της σωματικής τους ικανότητας και των ψυχικών και διανοητικών τους προσόντων.

Για την εξακρίβωση των ψυχικών τους ικανοτήτων υποβάλλονται σε τεστ προσωπικότητας και καλούνται σε συνέντευξη ενώπιον αρμόδιας επιτροπής.

Η υγειονομική εξέταση για την καταλληλότητα ή μη αυτών ενεργείται από την Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

• Τα προσόντα διορισμού

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Πολυτεχνείου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής και συγκεκριμένα:

• Οι οικονομικοί: Πτυχίο Πανεπιστημίου, Τμήματος αντίστοιχου της κατά περίπτωσης ειδικότητας και εφόσον δεν υφίσταται τέτοιο Τμήμα, πτυχίο Οικονομικού ή άλλου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο τα Οικονομικά.

Για τις ειδικότητες χρηματοοικονομικής, φοροτεχνικών εφαρμογών, τραπεζικών εφαρμογών, λογιστικής και οικονομικών υγείας, απαιτείται, πέραν του βασικού τίτλου σπουδών, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών αντίστοιχος της ειδικότητας. – Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί- μηχανικοί υπολογιστών, οι μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και οι μηχανικοί τηλεπικοινωνιών και δικτύων, πτυχίο αντίστοιχου Τμήματος Πολυτεχνείου ή Πανεπιστημίου ή Πτυχίο Τμήματος Φυσικής ή Μαθηματικών και οι λοιποί Αξιωματικοί πληροφορικής πτυχίο Πολυτεχνείου ή Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την πληροφορική.

Οι πτυχιούχοι Τμήματος Φυσικής ή Μαθηματικών που είναι υποψήφιοι για τις ειδικότητες ηλεκτρολόγων μηχανικώνμηχανικών υπολογιστών, μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και μηχανικών τηλεπικοινωνιών και δικτύων, απαιτείται να κατέχουν και μεταπτυχιακό τίτλο, αντίστοιχο της κατά περίπτωση ειδικότητας.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον μία από τις ξένες γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική ή Ιταλική.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, όχι όμως για λόγους υγείας.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και να μην έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Για τους εν ενεργεία αστυνομικούς θα πρέπει επίσης να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

• Να έχουν τουλάχιστον 5 έτη πραγματικής υπηρεσίας.

• Να μην τελούν σε διαθεσιμότητα για λόγους πειθαρχίας.

• Να μην έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Πειθαρχικού Συμβουλίου.

• Να μην έχουν κριθεί κατά την τελευταία κρίση δυσμενώς από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων.

• Να έχουν αξιολογηθεί κατά την τελευταία τριετία με γενικό χαρακτηρισμό ως εξαίρετοι και στα επί μέρους ουσιαστικά προσόντα να έχουν τουλάχιστον βαθμό εννέα.

Σημειώνεται πως πρόσθετα προσόντα τα οποία αναλόγως αξιολογούνται θεωρούνται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, μελέτες επιστημονικές εργασίας, προϋπηρεσία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, πτυχίο άλλης ξένης γλώσσας κ.ά.

 

• Υπηρεσία για 8 ετή

 

Όσοι από τους εν ενεργεία αστυνομικούς μεταταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία για 8 έτη από τότε που μετετάγησαν. Ομοίως οι ιδιώτες που θα προσληφθούν ως Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία για 8 έτη από την ονομασία τους.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.