10 ατομα για καθαρισμους αντιπυρικης περιοδου αναζητα ο Δημος Κομοτηνης

Για να καθαρίσουν μεταξύ άλλων τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα- ζούγκλες

Η Αντιπυρική περίοδος, κάθε χρόνο, ξεκινά στη χώρα μας την 1η Μαΐου κάτι που φέρνει αυξημένη  επιφυλακή από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος Κομοτηνής, ανάμεσα στις ευθύνες του οποίου είναι να καθαρίζει με μηχανήματα χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης άχρηστων υλικών καθώς και οικόπεδα με εύφλεκτη μάζα (ξερά χόρτα, κλαδιά, άχρηστα υλικά κλπ) εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο Δήμος Κομοτηνής έχει την υποχρέωση να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και να χρεώσει το σχετικό κόστος εργασίας και προστίμου στους ιδιοκτήτες.

Για αυτό και θα προχωρήσει στην πρόσληψη 10 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 4 μηνών, από 1 Μαΐου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αυτοί θα καλύψουν τις κατεπείγουσες ανάγκες που αναμένεται να προκύψουν για την εξασφάλιση πυροπροστασίας, τον καθαρισμό χώρων διάθεσης άχρηστων υλικών καθώς και των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.

Συγκεκριμένα θα προχωρήσει η πρόσληψη δύο ατόμων κατηγορίας ∆Ε ειδικότητας οδηγών αυτοκινήτων με άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω, και με Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

Επίσης θα προσληφθούν 2 άτομα κατηγορίας ∆Ε ειδικότητας οδηγών αυτοκινήτων με

άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω, και με α) Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας β) Άδεια οδηγού γεωργικού ελκυστήρα τύπου Α΄(διαξονικού)

Τέλος, θα προσληφθούν 6 άτομα κατηγορίας ΥΕ εργατών Πρασίνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.