1.995 εποχικοι στη Γεωργια

Δασολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους, φύλακες, οδηγούς, εργάτες και υποψήφιους από πολλές ακόμη ειδικότητες θα προσλάβει, για διάστημα μέχρι 8 μήνες, το υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να καλύψει κενά 1.995 θέσεων σε φορείς και υπηρεσίες που εποπτεύει. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν πρόσφατα οι υπουργοί Εσωτερικών, Γεωργίας και Οικονομίας εγκρίνεται η πρόσληψη 1.995 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και απ’ όλες τις κατηγορίες Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής) σε εννέα μεγάλους τομείς (Δασών, Εγγείων Βελτιώσεων, Εφαρμογών Έρευνας, Αλιείας, Φυτικής Παραγωγής, Κτηνιατρικής, Ζωικής Παραγωγής, Διοικητικής και Οικονομικής Στήριξης, Αγροτικής Πολιτικής) και στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων.

Τις θέσεις θα μοιραστούν 380 υποψήφιοι της ΠΕ, 201 της ΤΕ, 373 της ΔΕ και 1.014 της ΥΕ. Τις υπόλοιπες 27, που απομένουν μέχρι να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των θέσεων (1.995), θα διεκδικήσουν στις Κεντρικές Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες (Πρόγραμμα ΟΣΔΕ) 25 υποψήφιοι, είτε Δασολόγοι της ΠΕ είτε τεχνολόγοι δασοπονίας της ΤΕ είτε χειριστές Η/Υ της ΔΕ. Επιπλέον θα προσληφθούν ένας προγραμματιστής της ΤΕ ή ένας χειριστής Η/Υ της ΔΕ (για τον Τομέα Φυτικής Παραγωγής – στις Εργασίες Δ/νσης ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας) και ένας χειριστής Η/Υ της ΤΕ ή της ΔΕ, ο οποίος θα στελεχώσει τον Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων.

Οι περισσότεροι (1.711) θα υπογράψουν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 8 μηνών, και μόνο στην περίπτωση των 284 εργατών, οι οποίοι θ’ απασχοληθούν στον Τομέα Φυτικής Παραγωγής, και συγκεκριμένα στις εργασίες πολλαπλασιασμού υλικού και λιπασμάτων, οι συμβάσεις δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τους 3 μήνες.

Τέλος, ν’ αναφέρουμε ότι οι 24 ιχθυολόγοι – τεχνολόγοι ιχθυοκομίας της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι οποίοι θ’ απασχοληθούν στον Τομέα Αλιείας (Υπηρεσίες Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) θα απορροφηθούν σε 24 νομούς, δηλαδή ένας σε κάθε νομό (Αττικής, Άρτας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Δράμας, Ξάνθης, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λέσβου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Πέλλας, Ρεθύμνου, Φλώρινας, Φωκίδας, Χίου, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Ευβοίας).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.