1.436 σπουδαστες στις Στρατιωτικες Σχολες

Διαγωνισμό για την εισαγωγή 1.436 σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας Συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν άνδρες και γυναίκες για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα των ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ, υποβάλλοντας αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή αίτηση έως τις 30 Απριλίου, πλην των Ελλήνων του Εξωτερικού για τους οποίους προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 9η Ιουλίου.

Ολοι οι υποψήφιοι που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να έχουν κριθεί κατάλληλοι στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Αθλητικές, Ψυχομετρικές, Υγειονομικές) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ γίνονται δεκτοί στον διαγωνισμό και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.
Επίσης, πρέπει να έχουν υγεία, άρτια σωματική διάπλαση και να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών τους πρέπει να είναι τουλάχιστον κοσμία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.