1.352 θεσεις σε ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, υπουργειο Εργασιας

Νέα μεγάλη προκήρυξη, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον 60.000 νέων σε ειδικότητες που μαστίζει η ανεργία, προετοιμάζει το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 1.352 θέσεις διαφόρων ταμείων που θα συμπεριληφθούν σε ενιαία προκήρυξη, τη μεγαλύτερη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ εντός του 2001.

Οι περισσότερες από τις θέσεις θα αφορούν το ΙΚΑ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Με τις 1.352 θέσεις θα ενισχυθούν ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ – ΤΣΑ, το ΙΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι γι’ αυτές τις θέσεις θα πρέπει να ανήκουν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας προκήρυξης είναι ότι ζητούνται κυρίως οι ειδικότητες διοικητικού και διοικητικού – οικονομικού. Αυτό σημαίνει ότι πτυχιούχοι σχολών όπως Πάντειος, Βιομηχανική, Οικονομικό, Πολιτικό Τμήμα Νομικής, Κοινωνιολογίας, ΤΕΙ, Στατιστικής κ.λπ. αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό.

Οι 1.352 θέσεις θα καλυφθούν με τη διαδικασία του νόμου Πεπονή (κριτήρια – μόρια).

Οι έχοντες διδακτορικό – μεταπτυχιακό και υψηλό βαθμό πτυχίου έχουν το πρώτο λόγο για διορισμό. Η κατανομή των θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα στη Νομαρχία Ροδόπης έχει ως εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.