1.254 θεσεις υποτροφιων για σπουδαστριες των δημοσιων ΙΕΚ

• Δικαιολογητικά από 8 έως 26 Οκτωβρίου

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο πλαίσιο του Έργου «Ευρυδίκη-Θετικές Ενέργειες υπέρ των Γυναικών» του ΕΠΕΑΕΚ 2, προκηρύσσει

χίλιες διακόσιες πενήντα τέσσερις (1254) θέσεις υποτροφιών για σπουδάστριες των δημόσιων ΙΕΚ.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των σπουδαστριών αυτών σε τομείς και ειδικότητες στις οποίες, αν και παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση εργασίας, αυτές υποεκπροσωπούνται. Μακροπρόθεσμος στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση κοινωνικής ισορροπίας που θα επιτευχθεί με την αρμονική κατανομή του εργατικού δυναμικού της χώρας, ώστε να ικανοποιούνται σύμμετρα όλες οι κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες σε ειδικευμένο προσωπικό. Η παροχή υποτροφιών ως κίνητρο για την επιλογή ειδικοτήτων θα ισχυροποιήσει τη βούληση των σπουδαστριών να επενδύσουν σε τομείς που υποεκπροσωπούνται.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Οι υποτροφίες θα αποδοθούν σε σπουδάστριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2007-2008 και κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο στο Α και Δ εξάμηνο των Σχολών μαθητείας των παρακάτω Φορέων, καθώς και σε όσες σπουδάστριες από το Β και Γ εξάμηνο δεν επωφελήθηκαν από την 1η προκήρυξη των υποτροφιών.

• ΙΕΚ ΟΕΕΚ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

• ΙΕΚ ΟΑΕΔ του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

• ΙΕΚ ΟΤΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

• ΙΕΚ ΕΚΑΒ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι σπουδάστριες:

Α) Που φοιτούν σε ανδροκρατούμενες ειδικότητες (Ενότητα 4Α – Πίνακας ΙΙ-Ειδικότητες)

Β) Που απειλούνται, ανεξαρτήτως ειδικότητας, από κοινωνικό αποκλεισμό (εμπίπτουν τουλάχιστον σε μια από τις κατηγορίες κριτηρίων που αναφέρονται στις Ενότητες 4Β, 4Γ, 4Δ και 4Ε)

Σπουδάστριες που λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πράξη του ΕΠΕΑΕΚ δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Οι υποψήφιες καλούνται να υποβάλουν στο Διευθυντή της Σχολικής τους Μονάδας μαζί με την αίτηση όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 8 έως 26 Οκτωβρίου 2007.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις σπουδάστριες μέσω των Εκπαιδευτικών Φορέων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Η υποτροφία περιλαμβάνει εφάπαξ καταβολή ποσού χιλίων εκατόν πέντε ευρώ (1.105,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων). Το ποσό που αντιστοιχεί σε καθεμία από τις υποτροφίες θα αφορά στην κάλυψη διδάκτρων (όπου αυτά υπάρχουν) ή/και στην κάλυψη εξόδων σπουδών των δικαιούχων.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Οι υπότροφες είναι υποχρεωμένες να παρακολουθούν τα μαθήματα και να περατώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2007-08 στην ειδικότητα την οποία ξεκίνησαν.

Οι οδηγίες, τα έντυπα και πρόσθετες πληροφορίες για το Έργο σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Έργου «Ευρυδίκη»: http://euridiki.eled.duth.gr .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.